Incident se odehrál v noci ze soboty na neděli před music clubem Alcatraz v Pražské ulici. „Partička čtyř kluků, urostlých dělníků, kteří nejsou odsud, se chovala problematicky už na diskotéce, ale tam se to dalo ještě zvládnout. Ale venku, kam chodí lidé kouřit, ten nejsilnější z nich, dal prakticky bezdůvodně hlavičku klukovi z Palestiny. To se dalo ještě urovnat, ale pak mu ruplo v hlavě a srazil ho k zemi. Přijela městská policie a snažila se ho zadržet. Došlo ke rvačce. Ten chlap chytil strážníka za krk a praštil mu hlavou o chodník. Policista zůstal ležet v bezvědomí. Nebyl sám, viděl jsem ležet i další dvě dívky. Ty nebyly napadené, ale pokud vím, tak jedna dostala ve skrumáži od toho útočníka ránu. Byla také v bezvědomí,“ popsal Deníku dění Martin Žatko, který dělá v podniku ochranku.

Dodal, že skvělou práci odvedl druhý městský strážník, který dokázal útočníka dovést k autu a nasadit mu pouta. Pak už přijeli státní policisté a zdravotníci. „Jako ochranka pracuji už roky, ale s takovým chováním jsem se setkal jen výjimečně. Byli to agresivní, nezvladatelní lidé,“ řekl na dresu partičky Žatko.

Zraněný strážník zůstává podle informací Deníku v pracovní neschopnosti. Pětadvacetiletý muž z Teplicka, který ho zranil a napadl i další lidi, je podezřelý z výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Zatím ale nebyl z ničeho obviněn. „Případ stále šetříme,“ potvrdila v pátek Dana Ladmanová z klatovské policie.

Útočník už měl v minulosti údajně problémy se zákonem, k tomu se ale policie nechtěla vyjadřovat. Potvrdila ale, že nadýchal 1,77 promile alkoholu.

Ilustrační foto.
Tyran z Nýrska půjde již brzy před soud