Prvním byla známá firma, na kterou zavolala městskou policii žena, která procházela parčíkem u marketu Billa s tím, že se tam povaluje bezdomovec. „Byl opilý, vůbec nekomunikoval, nebyl schopen chůze a měl zranění na temeni hlavy. Musela si ho tak převzít rychlá záchranná služba," uvedl velitel městské policie František Kacerovský.

Druhý zaměstnal strážníky během jednoho dne hned několikrát. Od 16. hodiny jeho počínání řešili již dvakrát, ale před 18. hodinou, kdy byli přivolání do obchodu v Suvorovově ulici, už vše vygradovalo. „Muž byl pod vlivem alkoholu a ležel na zemi v prostoru pro nákupní vozíky. Hlídka jej vyvedla před obchod a vyzvala k prokázání totožnosti," popsal Kacerovský.

Opilec však nespolupracoval a strážníky vulgárně urážel. Byl vyzván k nastoupení do služebního vozidla s tím, že bude předveden ke zjištění totožnosti na oddělení policie. I po této výzvě strážníky verbálně napadal. „Stejně reagoval i na výzvu s výstrahou, že bude proti němu užito donucovacích prostředků. Hlídka proti jmenovanému použila hmatů a chvatů a převedla jej k vozu. Během zákroku začal aktivně klást odpor, kdy se snažil udeřit strážníka rukou. Byl však překonán a byla mu přiložena pouta," seznámil s přístupem opilce Kacerovský.

U vozu se hlídka ještě přesvědčila, zda u sebe nemá zbraň a našla v kapse bundy pouzdro s občanským průkazem. Jelikož se choval agresivně a hrozilo, že způsobí výtržnost nebo nějakou újmu na zdraví z důvodu silné opilosti, rozhodla hlídka o umístění na záchytku v Plzni, kam byl převezen. Před prohlídkou mu byla provedena dechová zkouška s výsledkem 2,3 promile alkoholu v krvi.