„V sobotu 21. dubna v ranních hodinách byl v obci na Domažlicku zjištěn podezřelý muž, kdy byla přivolána i zásahová jednotka, protože šlo o ozbrojeného pachatele. Sedmadvacetiletý muž z Prahy převzal usnesení o zahájení trestního stíhání z pokračujícího přečinu krádež, který spáchal z části ve stadiu pokusu, dále z pokračujícího přečinu poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Zloděj 19. dubna vnikl do objektu restaurace v Klatovech, kde odcizil šest lahví s různými alkoholickými nápoji. Vzal ruční nářadí, se kterým vypáčil dveře do kanceláře, ze stolu ukradl finanční hotovost, stravenky i přenosný počítač. Ze skladu odnesl 713 kusů krabiček s cigaretami různých značek a doutníky. Způsobil škodu cca 200 000 Kč.

V době od 18. do 20. dubna se pokusil vniknout do kadeřnictví v Klatovech s úmyslem krást, což se mu ale nepodařilo a způsobil škodu na dveřích ve výši 30 tisíc korun.

Den proti úložišti v Olšanech.
FOTO, VIDEO: Proti úložišti protestovali i na motorkách a kolech

Další kadeřnictví si vyhlédl v Nýrsku, kam se vloupal v době od 15. do 16. dubna, kde uvnitř prohledal zásuvky a odcizil finanční hotovost. Poškozením zařízení a odcizením finanční hotovosti vznikla škoda ve výši 41 250 Kč. Na svědomí má také krádež na čerpací stanici v Přešticích, kde 10. dubna po vypáčení a vykopnutí dveří vnikl do objektu a odcizil cigarety a finanční hotovost. Škoda byla vyčíslena na 13 500 Kč. Řádil také v obci Točník, kde v noci ze 6. na 7. dubna vnikl do zaparkovaného vozidla značky VW Transporter, kde vzal batoh a odešel, ale vrátil se zpět a z neuzamčené garáže odcizil jízdní kolo. Poškozenému majiteli vznikla škoda 20 400 Kč. „Muž byl v posledních letech za stejnou trestnou činnost odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Nymburce v roce 2016. Policie podala podnět na vzetí muže do vazby. Na základě příkazu soudu tam byl muž vzat,“ dodala Ladmanová.

Podle informací Deníku jde o nenapravitelného zloděje, který byl odsouzen už několikrát a pokaždé krátce po propuštění začal ihned páchat další trestnou činnost.

Zpěvačka a moderátorka Heidi Janků.
Na zámek v Lužanech se sjedou nevěsty i Heidi Janků