Pátrání po Martinu B. vyhlásili strakoničtí policisté, neboť je důvodně podezřelý z loupežného přepadení baru na Strakonicku 10. dubna 2017, kde pod pohrůžkou použití střelné zbraně přinutil obsluhu k vydání finanční hotovosti.

„Muž může být ozbrojen, proto je důležité, aby se ho lidé nepokoušeli sami zadržet, ale neprodleně o výskytu hledaného informovali Policii ČR prostřednictvím tísňové linky 158. Po spáchání loupeže hledaný muž odjel do Příbrami a následně do Prahy, kde měl navštěvovat hodinové hotely. Muž se po České republice nechává přepravovat vozidly TAXI služby. Není vyloučeno, že by se podobného jednání mohl hledaný muž dopustit na jiném místě napříč republikou. Je ozbrojený a nebezpečný!“ varovala před Martinem B. strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková v pondělí 1. května.

Teď už z něj ale lidé strach mít nemusejí, v úterý 2. května večer byl podle informací Deníku zadržen nedaleko Dlouhé Vsi na Sušicku. „Mohu potvrdit zadržení hledaného 42letého muže, po němž bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Nacházel se v objektu, policisté při zadržení použili hmaty a chvaty a hrozbu střelnou zbraní,“ potvrdila Dana Ladmanová z klatovské policie.

Ilustrační foto.
Policie hledá lupiče, kteří přepadli 16letého chlapce