Vše začalo tím, že po Otavě plula parta vodáků. Zhruba v prostoru Čepic se převrátila loďka se dvěma kamarádkami ve věku 20 a 21 let z Mělnicka. Starší z dívek odnesl proud o kus dál, kde se dokázala dostat na břeh. „Zraněná žena došla do Žichovic, kde požádala místní ženu o pomoc s tím, že po převrácení loďky druhá žena zmizela. Poškozená si nepamatovala žádné podrobnosti, hovořila zmateně,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.

Do pátrání se ihned pustili policisté a profesionální i dobrovolní hasiči. Riziko, že se dívka mohla utopit, bylo velké. „Nebyl sice vyhlášen povodňový stav, ale řeka se po deštích zvedla o půl metru,“ vysvětlil velitel hasičské stanice v Sušici Petr Ježek a dodal, že hasiči propátrali řeku od Čepic až po Velké Hydčice. Pátrání nakonec mělo šťastný, i když nečekaný konec. Policisté na břehu řeky objevili partu vodáků, která pátrala po 21leté dívce, kterou odnesl proud. Ti jim řekli, že její mladší kamarádka se neutopila, ale že v klidu odjela s dalšími vodáky do kempu ve Velkých Hydčicích, aniž by vyčkala, zda se její kamarádka najde. Tam byla skutečně také nalezena.

„U 21leté ženy byla provedena dechová zkouška s výsledkem měření 1,70 promile alkoholu. Byla převezena k lékařskému vyšetření do nemocnice v Sušici,“ dodala Ladmanová s tím, že dívka je podezřelá z přestupku podle zákona o vnitrozemské plavbě.

Ilustrační foto.
Žena zkopala pejskaře. Týral podle ní svého psa