Popral se tam 207 cm vysoký a 120 kg vážící host s pořadatelem, který měří jen 168 cm a nemá ani 80 kg. Podle toho to také dopadlo – na rozdíl od biblického příběhu vyhrál ten větší.

Konkrétně František Němec (27) z Horažďovicka. Ten nyní stanul před klatovským soudem.

Ztratil vědomí

V osudný den zavítal Němec do music clubu na pivní slavnosti a zhruba do tří do rána si pochutnával na různých pivech, od desítky až po sedmnáctku. Pak se vydal domů, ovšem s půllitrem v ruce. To se nelíbilo mladému pořadateli, který ho napomenul. „On ten půllitr položil, vrátil se ke mně a začal mě škrtit. Pak mě začal bít. Pamatuji si dvě rány do hlavy a jednu do nohy a pak jsem ztratil vědomí. Probral jsem se až po čase a bylo mi špatně," vzpomínal mladík, který musel po útoku chodit dva týdny o berlích a dodnes má podle svých slov bolesti hlavy.
Útokem na tohoto pořadatele ale podle dalších návštěvníků Němcovo řádění neskončilo. „Venku zaútočil i na spolumajitele podniku. Hodil ho na auto a pak ho zase napadl," tak popisovala dění jedna z účastnic akce a podobně vypovídalo i několik dalších osob. Zabrat dostali nejen účastníci rvačky, ale i již zmíněný vůz, na kterém vznikla škoda ve výši šestnáct tisíc korun.

Zbili oni mě

Jenže podle Němce se vše odehrálo jinak. Připustil sice, že se opil a že pořadateli, který ho kvůli půllitru napomenul, dal několik ran (a také se mu za to u soudu omluvil), ale další dění líčil úplně jinak. „Když jsme se s tím pořadatelem přetahovali, tak jsem viděl, jak se na mě chystá parta čtyř mužů. Dal jsem se před nimi na útěk, ale protože jsem vykouřil hodně cigaret, tak mě dohnali. Snažil jsem se bránit, ale hodili mě na auto a zbili," nabídl svoji verzi Němec. Řekl také, že sám utrpěl při rvačce zranění, s nímž byl v pracovní neschopnosti.

Hrozí tři roky

Líčení bylo odročeno na počátek března, kdy by měl být vyslechnut jeden z klíčových svědků, jenž se k prvnímu líčení nedostavil, a poté by již měl zaznít rozsudek. Němcovi hrozí za ublížení na zdraví a výtržnictví až tři roky vězení.