Rozpadlo se jí kvůli tomu manželství, přes dva roky chodila po soudech a reálně jí hrozilo vězení. Jenže teď ji klatovský soud zprostil obžaloby. Zachránil ji revizní posudek soudního znalce Karla Bröckla, který došel k závěru, že chlapec není věrohodný. Na věc tak měl zcela odlišný názor než klatovská soudní znalkyně Ivana Holubcová, která v přípravném řízení chlapci uvěřila a paní Lucii tak de facto dostala do role obžalované.

Klatovský soud se případem začal zabývat už v dubnu 2015. „Od letních prázdnin 2013 do března 2014 vždy ve svém bytě v podkroví domu a jedenkrát v pokoji v přízemí domu, opakovaně, nejméně však ve čtyřech případech, vykonala soulož s nezletilým,“ uvedla tehdy v obžalobě státní zástupkyně. To, že měl s tetou sex, potvrdil u soudu i mladík, který je ale značně problémový, je to chovanec diagnostického ústavu. Tam se vypracoval do role „kápa“ a neváhá použít násilí nebo manipulace, aby prosadil svou.

Josef Mičan u klatovského soudu.
Muž, který při honičce s hlídkou projel pivní slavnosti, jde za mříže

Lucie od samého začátku vyšetřování i před soudem popírala, že by se synovcem cokoli měla. „Nikdy mezi námi nic nebylo,“ vypověděla mladá žena, která na rozdíl od synovce nikdy neměla žádný škraloup a poctivě pracuje. Soudu vysvětlila, jak vyplynulo na povrch, že by s chlapcem měla něco mít. „Byla jsem s malou na zahradě v domku, kde jsme ležely na posteli a dívaly se na pohádky v televizi. Pak přišel synovec a lehl si na postel. Chvíli se díval, a když malá usnula, tak mě políbil na pusu. Než jsem mu stačila vynadat, co to dělá, tak dovnitř vtrhl manžel a oba nás zbil. Nechtěl si to nechat vysvětlit. On je totiž hodně žárlivý,“ líčila Lucie, které hrozil až osmiletý pobyt za mřížemi.

ZTRATILA MANŽELA, PSYCHICKY JE NA DNĚ

Až tento týden si mohla oddychnout, soud ji zprostil obžaloby. Klíčový přitom byl Bröcklův revizní posudek. „Nový znalecký posudek se zadával z toho důvodu, že ve vztahu ke znaleckému posudku, který zpracovávala Ivana Holubcová, a jejím výslechům, které byly provedeny v hlavních líčeních, jsme došli k závěru, že její znalecké zkoumání a výsledky obsahují značné množství subjektivních představ, ne tedy obhajobu znaleckého posudku na základě konkrétních vyšetření. Z toho důvodu jsme přistoupili k ustanovení nového znalce, který se jednak vyjádřil k obecné i specifické věrohodnosti poškozeného a jednak k závěrům znaleckého posudku Ivany Holubcové,“ vysvětlil soudce Jaromír Veselý a dodal, že posudek znalce Bröckla byl velmi precizní. A tedy klíčový pro zproštění ženy obžaloby. Mimochodem, o tom, že je chlapec velký lhář, hovořili i někteří svědci.

„Jsem moc ráda, že už je to za mnou. Ale úplně mi to zničilo život. S manželem se rozvádíme. V práci jsem několikrát zkolabovala, jsem psychicky úplně na dně. Nikdo si neumí představit, jaké to je, být obviněn z tak hrozného činu, když je člověk nevinný,“ řekla Deníku se slzami v očích paní Lucie.

Ilustrační foto.
Dům zloděj vykradl za bílého dne