„Po dlouhodobém a pečlivém šetření v rukou zákona skončili čtyři dealeři drog. Bylo zahájeno trestní stíhání 47letého, 35letého a 32letého muže a 36leté ženy, kteří byli obviněni ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," informovala mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová.

Nejstarší z obviněných mužů, již zmíněný 47letý Klatovan, od ledna letošního roku do současné doby prodal obviněné ženě nejméně půl kilogramu marihuany, přičemž k prodeji docházelo téměř každý týden. „Koncem července v přihrádce v palubní desce jeho motorového vozidla tovární značky Renault v transparentním sáčku převážel marihuanu o hmotnosti nejméně 32 gramů. Tato marihuana byla určena k další distribuci pro jeho komplicku. Tento muž spravuje ubytovny na Domažlicku a Klatovsku, kde drogy rovněž distribuoval," uvedla Brožová.

Na ubytovně, pro změnu domažlické, prodávala drogy i obviněná žena. Nešlo ale o „trávu". V nejméně 44 případech prodala celkem 10 gramů pervitinu, ve dvou případech pervitin vyměnila za mobilní telefony.

S pervitinem kšeftovali i zbylí dva obvinění muži, a to nejen na Domažlicku. Na základě příkazu soudce byla u mladšího z nich provedena domovní prohlídka, při níž policisté nalezli dalších 90 gramů pervitinu.

„Spolu se spisovým materiálem kriminalisté doručili státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněných ve věku 35 let, 32 let a 36 let do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou obvinění stíháni vazebně," řekla Brožová a dodala: „ Vazební projednávání si 35letý muž zřejmě spletl s akčním filmem. Po sejmutí pout z rukou kvůli podpisu na protokolech u soudkyně se pokusil o útěk z budovy soudu. Díky včasné reakci a bleskovému zásahu policistů byl dostižen a bylo mu zamezeno v dalším útěku. Tímto se ovšem dopustil dalšího trestného činu."