Noční můry, neschopnost vykonávat práci, kterou roky dělala, nutná pomoc odborníků na lidskou duši – tak vysokou cenu zaplatila čerpadlářka z Klatovska za přepadení, které s pistolí v ruce spáchal Václav Bulka (28) z Klatovska. Lupič ale na osudný okamžik také dlouho nezapomene. Připomínat si ho bude moci po čtyři roky za mřížemi.

Osudným dnem pro oba hlavní aktéry byl loňský 15. prosinec, kdy Bulka už ve čtyři ráno nastoupil do bezděkovské firmy, kde dělal pomocného dělníka. Už o půl hodiny později ale odešel, sedl do auta a vyrazil do Běšin, kde zastavil u viaduktu. Tam podle svých slov přemítal, zda tamní benzinku přepadnout, či nikoli. Nakonec se rozhodl a se zhasnutými světly sjel na louku nedaleko stanice. 
V autě se kompletně převlékl do černého, přezul 
do černých bot, vzal si 
černé rukavice, nasadil sluneční brýle a na hlavu dal černou kuklu. „Z trávy jsem pozoroval benzinku a zase jsem přemýšlel, zda to udělat. Pak jsem došel až k ní, ale zase jsem se vrátil. Potom jsem si ale vzpomněl na děti a šel jsem do toho," uvedl Bulka. Dodal, že se k přepadení odhodlal, protože potřeboval peníze na vánoční dárky pro tři malé děti své přítelkyně, s níž se znal v té době půl roku a vídal se s ní jen o víkendech, protože bydleli každý jinde.

OBLEČENÍ V KURNÍKU

Do benzinky vtrhl s plynovou pistolí, která je pro laika k nerozeznání od skutečné. „Měl ji v levé ruce a mířil na mě. V pravé ruce měl sáček, kterým třásl. Ani jednou nepromluvil. Měla jsem strašný strach. To si nikdo nedovede představit, jaký je to pocit, když na vás míří pistole," řekla přepadená žena, která maskovanému lupiči vydala celkem 10 694 korun. On vzal potom nohy na ramena. Dojel do nedaleké vesničky ke svým rodičům, kde schoval boty do tújí, oblečení do kurníku a pak se vydal do práce dodělat „šichtu". Jenže ani tento rafinovaný plán mu nepomohl.

„Když odcházel, tak mě napadlo, že by to mohl být Bulka, kterého znám jako zákazníka, on se totiž houpe jako kačer," řekla čerpadlářka. Policisté se vydali po žhavé stopě a zakrátko zaklapla na Bulkově zápěstí pouta. K činu se přiznal a peníze vydal, nic jiného mu ostatně ani nezbývalo, měl je ještě v autě.

NOČNÍ MŮRY

I když od loupeže uplynulo už půl roku, žena se s otřesným zážitkem dodnes nedokázala vyrovnat. „Po přepadení jsem měla dovolenou, v lednu jsem se zkusila vrátit do práce. Ale nešlo to. Noční jsem nedokázala sloužit vůbec, a i při denních jsem se bála, zamykala jsem se. V únoru jsem musela skončit, od té doby jsem v pracovní neschopnosti. Léčím se u psychologa i u psychiatra, mám noční můry, zdají se mi ošklivé sny. Bojím se být sama, pořád se mnou musí někdo být. Nedokáži jít sama ani k sousedce," posteskla si žena, která si nedovede představit, že by se vrátila zpět na benzinovou stanici.

ČTYŘLETÝ TREST

Senát v čele se soudcem Jaromírem Veselým poslal Bulku na čtyři roky do věznice s ostrahou. V odůvodnění rozsudku Veselý připomněl, že v neprospěch obžalovaného svědčilo hned několik přitěžujících okolností, mimo jiné to, že byl v roce 2015 hned dvakrát soudně trestán pro majetkovou trestnou činnost. Dostal podmínku a 200 hodin obecně prospěšných prací.

Verdikt není pravomocný, obžalovaný Bulka se na místě odvolal.