Podle zdroje Deníku obeznámeného s vyšetřováním byly v rodině s mladíkem dlouhodobé problémy. Když se opil, byl agresivní a napadal ostatní. V roce 2013 dokonce dostal podmínku za to, že s nožem v ruce vyhrožoval své matce a jejímu druhovi zabitím.

Jenže teď v pátek padla kosa na kámen. „Pětadvacetiletý muž kolem 21.35 hodin násilím vnikl do obydlí, kde pobývá i jeho rodina, a slovně a následně fyzicky vyhrožoval matce a šestatřicetiletému muži, jejímu příteli. Útočník chtěl s mužem mrštit o zem a tento chtěl, aby jej uvolnil, a nožem mu způsobil dvě bodné rány,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie a dodala, že již ve večerních hodinách mladík slovně napadal další hosty na oslavě narozenin a chtěl vyvolat rvačku, přičemž na dvoře u domu slovně vyhrožoval matce a jejímu příteli ublížením na zdraví.

Pro mladíka, který měl dle informací Deníku dvě bodné rány v zádech a pořezané břicho, musel přiletět záchranářský vrtulník. „Musel být napojen na umělou plicní ventilaci a letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Jeho zranění hodnotíme jako vážné,“ informoval krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

„Podezřelý muž byl převezen do policejní cely a po provedení neodkladných úkonů převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky,“ doplnila Ladmanová. Hrozí mu tak až čtyři roky vězení.

Setkání odpůrců těžby zlata v Kašperských Horách
Protestovali proti těžbě zlata na Šumavě