Následky požáru jsou tragické. Na místě zůstala jedna mrtvá osoba, dva lidé – z toho jeden zasahující hasič – byli zraněni. Naštěstí lehce.

Zhruba dvacet lidí z okolních domů bylo evakuováno. Další se přemístili do bezpečí spontánně. Mezi nimi i Anna Krauskopfová. „Pila jsem na zahradě kávu, najednou slyším jeden výbuch, po něm hned druhý. Hasiči nás zahnali dovnitř, abychom se nezdržovali venku. Na nic jsme nečekala, popadla psa a odešla pryč. Pocit z toho byl velice ošklivý a stísňující," svěřila se Deníku.

U požáru prodejního skladu plynových lahví v Plané, který vypukl v pátek dopoledne, zasahovalo několik desítek hasičů, policistů a záchranářů.

Rodinný dům v Bezdružicích byl zřejmě zasažený bleskem.
Zřejmě po zásahu bleskem vzplál rodinný dům v Bezdružicích

Po půl druhé odpoledne odkrylo již dohašované požářiště hrůzný nález. V torzu vyhořelého skladu bylo nalezeno tělo. Jednalo se o do té doby pohřešovanou osobu. „Mohu zatím jen potvrdit, že na místě požáru bylo nalezeno tělo," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že totožnost bude určena až po pitvě.
Kromě jedné oběti byly zraněny dvě osoby. „Jedná se o jednoho zasahujícího hasiče a jednoho zaměstnance, oba byli zraněno lehce," potvrdil Deníku zasahující záchranář.

Vzhledem k náročnému a nebezpečnému požáru nemohli ještě vyšetřovatelé určit přesnou příčinu. „Zásah bude probíhat ještě několik hodin, vše je potřeba ochladit a jakmile budou láhve bezpečné, což se bude kontrolovat termokamerou, budou muset být přemístěny a konstrukce rozebrána. Pak se teprve mohou začít vyšetřovat příčiny požáru," uvedla v pátek odpoledne mluvčí hasičů Pavla Jakoubková s tím, že hasiči zůstanou na místě minimálně do soboty.

Uzavřena zůstala část Nádražní ulice, která kolem skladu vede. „Hasiči potřebují volnou komunikaci k dopravě vody. K nádraží se ale lidé dostanou," dodala mluvčí.
Zásah byl logisticky velmi náročný, několik cisteren přiváželo vodu, policisté kvůli tomu řídili dopravu v několika plánských ulicích. Zasahovalo dvacet hasičských jednotek, kromě profesionálů z Plzeňského i Karlovarského kraje i řada dobrovolných sborů z celého Tachovska.

Ilustrační foto.
Požár kotelny v Plané přívod tepla do sídliště neohrozil