Čtyři lidé se podle ve čtvrtek večer v jednom z domů v ulici K Vodárně v Kaznějově na severním Plzeňsku nadýchali zplodin z plynového kotle.

Podle policejní mluvčí Markéty Fialové byla rodina a náhle se všem udělalo nevolno. "Sami si posléze zavolali záchrannou službu," sdělila Fialová. Vyšetřující policisté byli místě až do noci.

Podle mluvčí krajských hasičů Pavly Jakoubkové se v domě nacházely dvě dospělé osoby a dvě děti. "Dva dospělí měly lehké náznaky otravy oxidem uhelnatým, dvě děti byli ve značně horším stavu. Hasiči je přenesli do přízemí, podali jim kyslík a zabezpečili tepelný komfort," sdělila Jakoubková.

"Z místa jsme na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň transportovali tři osoby, jedenáctiletého chlapce jsme převezli na dětskou jednotku intenzivní péče do téhož zařízení," řekl mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha. Žádná z přiotrávených osob by něměla být ohrožena na životě.

Proč se lidé zplodin nadýchali, zatím není jasné. Jednou z možností je podle policie porucha na plynovém kotli, který nyní musí zkontrolovat revizní technik.