VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pokrmy zaměstnaly čich, zrak i chuť

Domažlice /FOTOGALERIE/ – Kurz studené kuchyně na domažlickém SOU vedl držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka.

28.3.2012
SDÍLEJ:

Závěrečný raut kurzu studené kuchyně na SOU Domažlice.Foto: Deník/Josef Babor

 Masové rolády, plněná vejce, těstovinové i ovocné saláty, sushi či plněná rajčata jsou jen částečným výčtem dobrot, které na závěrečný raut kurzu studené kuchyně připravili žáci domažlického Středního odborného učiliště.

„Úplně poprvé jsem připravovala celého humra. podílela jsem se i na zpracování ryb,“ shrnula své poznatky Eva Bauerová z 2. ročníku oboru gastronomie a pokračovala: „Ve své další praxi určitě využiju recepty na náplňové pěny do vajec či pomazánky. Hodně mě bavilo i celkové zdobení.“

Mladí adepti kuchařského řemesla připravili na osmdesát druhů pokrmů.

Čtyřdenní kurz studené kuchyně vedl vyhlášený kuchař Vladimír Picka z Pelhřimova, který v roce 1996 založil první soukromé kuchařské studio v Česku.
„V Domažlicích jsem snad už podesáté, rok od roku je vidět, jak se škola rozvíjí. Obdivuji novou učebnu s profesionálním vybavením, v porovnání s pionýrskými začátky před mnoha lety je vidět obrovský pokrok,“  konstatoval Picka krátce předtím, než frekventantům kurzu předal osvědčení o jeho absolvování. Certifikát akreditovaný ministerstvem školství je platný v rámci celé Evropské unie a pro žáky tak může být jednou z opor při hledání uplatnění na pracovním trhu.

„Zdokonalili jste se v přípravě pokrmů pro zážitkovou gastronomii, která je stále více žádaná a oblíbená. Hosté mohou vámi připravené pokrmy vnímat mnoha smysly, nejen chutí, ale i zrakem či čichem,“ konstatovala Zdeňka Buršíková, ředitelka domažlického učiliště.

Autor: Josef Babor

28.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Indiáni v přípravě narazili. Motor je přejel v přesilovkách

Ilustrační foto

Na klatovském letišti se zranila parašutistka

FOTO: Zbyslavský pochod láká stovky turistů

Zbyslav – Na šestinásobek běžného počtu obyvatel se v sobotu rozrostla Zbyslav. Vesnička na Plánicku se zhruba šedesáti obyvateli totiž hostila účastníky desátého ročníku Zbyslavského pochodu.

Napadal hosty, číšníkovi roztrhl sako

Klatovsko – Policie začala nyní trestně stíhat dva muže, kteří řádili v červenci na Klatovsku. Jeden z nich zbil mladíka v Klatovech, další se popral v sušické hospodě.

Supervýhodná nabídka? Pět tipů, jak nenaletět při zhodnocování peněz

I relativně nízká finanční gramotnost Čechů může za to, že čas od času skočíme na „supervýhodnou“ nabídku zhodnocení peněz, která se nakonec promění v totální fiasko. Pokud byste rádi investovali svoje úspory, nevynechejte následující tipy. 

Horažďovičtí budou jednat o revitalizaci kina Otava

Horažďovice – Například o revitalizaci kina Otava budou v pondělí 28. srpna jednat na veřejném zasedání zastupitelé Horažďovic.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení