Stalo se tak při vážné dopravní nehodě, ke které došlo v pondělí krátce před 17. hodinou na silnici mezi Draženovem a Klenčím pod Čerchovem. Devatenáctiletá řidička jela svým Citroenem Saxo směrem na Klenčí, když na přímém úseku náhle vyjela pravými koly vozidla vpravo mimo silnici.

"Ve snaze dostat vozidlo zpět na komunikaci dostala smyk, vyjela mimo silnici a v pravém silničním příkopu čelně narazila do stromu. Vozidlo se převrátilo na střechu a začalo hořet," popsala havárii domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Nehody si však všimli kolemjedoucí řidiči. Na místě zastavili a dívku z havarovaného vozidla vyprostili.

"Přeřízli bezpečnostní pás a bočním oknem dveří ji vytáhli a odnesli do bezpečné vzdálenosti. Krátce po jejím vyproštění vozidlo zcela shořelo," pokračovala mluvčí Brožová.

Oslavy výročí Chodské Lhoty.
FOTO: Chodská Lhota slavila výročí, hasiči dostali nový automobil

Další kolemjedoucí řidička pak zavolala záchranku a poskytla zraněné mladé ženě první pomoc. Řidička utrpěla při dopravní nehodě těžká zranění. Vozidlem rychlé lékařské pomoci byla odvezena do Domažlické nemocnice k ošetření.

"Podrobila se dechové zkoušce, která byla s výsledkem negativním. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc korun," zakončila policejní mluvčí s tím, že dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Na místo dorazili i hasiči, kteří uhasili hořící vůz a asistovali zdravotníkům při ošetřování raněné. I oni ocenili počínání náhodných svědků, kteří dívce pomohli.

"Bezpochyby se jednalo o hrdinský čin. Nebýt těchto dvou statečných mužů, kteří neváhali pro záchranu nasadit svůj život, těžce zraněná dívka by se sama z auta nedostala, neměla by šanci přežít. Jedna skupina hasičů spolupracovala se ZZS při ošetření zraněné a druhá likvidovala požár.