Nyní se čtyřiatřicetiletý křídelník připravuje na souboj s rumunským Sportem Bukurešť, který do dvojzápasu vstupuje jako mírný favorit.

„Oni si na nás věří. Hrají nakrátko a mají nepříjemné náběhy do vápna. Chodí tam v pěti, šesti hráčích a my je musíme zachytávat. Nechceme nakopávat, ale držet balon a snažit se směrem dopředu něco vymyslet,“ varuje Petržela, který má v paměti i loňské utkání na bukurešťském stadionu proti Astře Giurgiu. „Na zápas s Astrou sem moc lidí nepřišlo. Steaua teď bude hrát na svém stadionu, takže si myslím, že kulisa bude lepší než tenkrát. Stadion je hezký, nový. Hřiště také pěkné, takže teď už je to jen na nás.“

David Limberský se zotavil ze zranění, které si způsobil na rakouském soustředění, do takového stavu, že byl schopen odcestovat s týmem a může zasáhnout do utkání.
Viktorii začíná boj o Ligu mistrů

Proti rumunským soupeřům má Viktoria v posledních letech velice nelichotivou bilanci. Remíza a prohra s Ploještí, stejná statistika i s Astrou. Toho je si vědom i Petržela. „Respekt k soupeři samozřejmě máme. Na Rumuny se nám zatím moc nedařilo. Snad to zlomíme a vyhrajeme tentokrát my. Když budeme hrát svoji hru, tak si myslím, že bychom mohli vybojovat dobrý výsledek. Doufáme, že se s Pavlem Vrbou vrátila i jeho vítězná vlna. Nakonec je to však pouze na nás, na hráčích. Trenér nám řekne taktiku a na co si máme dát pozor, ale na hřišti už jsme sami,“ říká sedmnáctinásobný český reprezentant, který se v dresu národního týmu představil i na evropském šampionátu v roce 2012.