Co všechno svým zákazníkům a obchodním partnerům můžete nabídnout?
Společnost HASIT Šumavské vápenice a omítkárny, s.r.o. vznikla v České republice před 25 lety a do současné doby se na český trh snaží přinést kvalitní produkty v oblasti suchých maltových směsí a s nimi spojené doprovodné služby. To znamená, že se nezaměřujeme jen na samotný produkt, ale na systémová řešení. Jsme partnerem nejen samotných koncových zákazníků, ale i architektů, prodejců stavebnin, zpracovatelů a stavebníků.

Jste součástí holdingu FIXIT GRUPPE. Nakolik je zázemí silné mezinárodní skupiny výhodou?
Společnost je součástí holdingového uskupení FIXIT GRUPPE. Díky tomuto členství máme přístup k moderním výrobním technologiím v oblasti výroby suchých omítkových směsí. Zázemí silné mezinárodní skupiny nám umožňuje využít všech synergických efektů a dosáhnout toho, že zákazník je spokojený. V celé Evropě působí pod hlavičkou holdingu pět značek, které jsou činné v 19 zemích a nabízí produkty ve dvanácti oborech použití suchých maltových směsí. Řadíme se vlastně k největším hráčům na poli výroby suchých maltových směsí v celé Evropě.

HASIT
- sídlo ve Velkých Hydčicích na Klatovsku
- člen holdingu FIXIT GRUPPE
- pětadvacet let na trhu s nabídkou produktů suchých maltových směsí a veškerých služeb s nimi spojených
- zaměstnává 134 lidí 

Kromě nákupu vašich produktů nabízíte také odborné poradenství. Co všechno se pod tímto pojmem ukrývá?
Nechceme být pouze prodejci suchých omítek, malt a betonových potěrů, ale nabízíme zákazníkovi komplexní řešení problémů při výstavbě. Proto nabízíme ucelený servis, včetně poradenství, servisu strojů. Náš tým se skládá ze speciálně vyškoleného personálu, který je nápomocný svou odbornou kompetencí. Jsme schopni poradit nejen v každém závodě, ale i přímo na místě stavby.

Celá řada firem se zaměřuje na mladou generaci a spolupracuje se středními školami a učilišti. jak jste na tom vy?
Podporujeme řadu středních škol a učilišť ve stavebním oboru, chceme i přispět ke zvyšování odbornosti a profesionality budoucích stavařů. Součástí spolupráce je poskytnutí vzorových materiálů školám, dále školení našimi produktovými manažery a prezentace stavební technologie nutné pro rychlé zpracování omítek.

Co patří k vašim základním vizím?
Naší firemní politikou je nabídnout na českém trhu kvalitu, zvýšit profesionalitu ve stavebním oboru, chovat se ekologicky, být atraktivní zaměstnavatel. Hlavním cílem je samozřejmě spokojenost zákazníka.

Hodně si zakládáme na konstantnosti kvality našich výrobků. Kontrolu kvality sledujeme od návozu surovin až po hotový výrobek.

Stěžejním bodem naší firemní politiky je personál. Důležité je udržet si stávající profesionály a odborníky, které máme, a také samozřejmě vychovat si další nástupce. Klademe důraz na kvalitní personál, protože to je pro nás to nejdůležitější. Dovolím si tvrdit, že stroje si koupíte, technologie vylepšíte, ale kvalitní zaměstnance si musíte hýčkat.

Jak se stavíte k ochraně životního prostředí?
Výrobní technologie se samozřejmě neustále vylepšují. Zároveň dbáme i na ochranu životního prostředí a přírodních zdrojů. Chováme se ohleduplně k životnímu prostředí používáním chemických prostředků s minimálními dopady na životní prostředí, snižováním spotřeby nebezpečných látek, snižováním objemu odpadů a podporou ekologické likvidace odpadů.

Slyšela jsem o jistém unikátu, který je charakteristický právě pro společnost HASIT. Řekněte nám více…
Jsme schopni vyrobit jedinečný a naprosto unikátní produkt a tím je vápenný štuk. Ten je specifický právě díky naší vlastní surovině těžené v našem vlastním vápencovém lomu. Jde o produkt, který nelze chemicky či uměle nahradit. Tento produkt je naprosto přírodní a díky původní surovině nenahraditelný. Historie produkce vápna sahá ve Velkých Hydčicích více než sto let zpátky. Původní vápenka tady vznikla právě díky výskytu jedinečné suroviny – bílého vápence. Za zmínku určitě stojí i fakt, že v rámci celé České republiky jsou pouze dvě lokality s výskytem bílého vápence: vedle Velkých Hydčic je to ještě oblast v Jeseníku.