„Připravili jsme projekt Starší začátečníci, který je určen pro zájemce ve věku 13 až 17 let, kteří by by si chtěli zkusit basketbal. Může jít o děti, které už dělaly nebo dělají jiný sport, ale i o úplné nováčky. Pokud má dítě pohybově schopnostní předpoklady, tak věk není důležitý. Začít lze vždycky. Důkazem jsou i někteří hráči a hráčky nejen z našeho klubu, ale i z týmů nejvyšších ligových soutěží,“ představil novou aktivitu BK Klatovy hlavní klubový trenér Jindřich Svojanovský.

Samostatná sportovní příprava „starších začátečníků“ bude především zaměřená na základní basketbalové dovednosti a základní zásady herních činností. Po jejich zvládnutí mohou být děti zařazeni do příslušných týmů BK Klatovy. Účast na basketbalových trénincích starších začátečníků je vhodná i jako doplněk k jinému sportu.

Tréninky starších začátečníků, které budou každou středu od 15.30 do 17 hodin v hale Centra míčových sportů v Klatovech, povedou sice mladí, ale již dostatečně zkušení trenéři Karel Aušprunk a Kyle Nelson. Dříve, než se rozhodnete navštívit trénink, dohodněte se telefonicky na podrobnostech s trenérem Aušprunkem na telefonu 605 702 531.

VIZITKY TRENÉRŮ

Karel Aušprunk (roč. 1994): odchovanec BK Klatovy, účastník MS U19, má za sebou několik sezon v nejvyšší české soutěži (J. Hradec, Kolín), dnes trenér mládeže a hráč A týmu BK Klatovy ve 2. lize.

Kyle Nelson (roč. 1993): Američan, absolvent Lewis University Chicago, za kterou hrál i NCAA, aktuálně trenér mládeže a hráč A týmu BK Klatovy ve 2. lize.