V Americe se zúčastnil závodu na 10 km volnou technikou, ve kterém doběhl jako nejlepší z Čechů na 38. místě. „Trať byla těžší, než jsem čekal. Výsledek je docela dobrý, jsem spokojený. Vylepšil bych začátek druhého kola, kdy jsem chytil trochu krizi a než jsem to rozjel, byl jsem skoro v cíli,“ svěřil se po závodě novinářům Kalivoda.

O dvě místa lépe, na 36. pozici, skončil ve skiatlonu, v závodě na 10 km klasicky + 10 km volnou technikou. Ve skiatlonu ho z Čechů překonal jen Adam Matouš, který doběhl třiatřicátý. Společně pak ještě s Karlem Machačem a Janem Pechouškem obsadili šesté místo ve štafetovém závodě na 4x5 km.

DVĚ ČESKÁ ZLATA

Kalivoda si účast na MS zajistil druhý lednový víkend na mistrovství ČR ve Vysočina aréně u Nového Města na Moravě, kde vybojoval dva tituly juniorského mistra České republiky, a to v běhu na 10 km klasicky a na 10 km volnou technikou. Ke dvěma zlatům ještě přidal bronz ve sprintu. Člen české juniorské reprezentace tak potvrdil svoji letošní excelentní formu, kterou již ukázal výsledky na mezinárodních závodech ve Slovinsku, Itálii a Německu.

V Novém Městě na Moravě se neztratil v kategorii mladších dorostenců ani další lyžař z vimperského klubu Šimon Pavlásek, který má kořeny také ve Strážově, resp. v blízkých Němčicích, odkud pochází jeho otec, bývalý závodník a nyní trenér Fischer Ski klubu Zbyněk Pavlásek. Šimon dojel ve sprintu na 11. místě, v závodě na 7,5 km klasickou technikou byl patnáctý a vše korunoval v závodě s hromadným startem na 5 km, ve kterém získal bronzovou medaili.

Miroslav Sedlmaier