Ženíšek, který letos vybojoval tři medaile na MS v Kanadě, se na ME nominoval v kategorii scooter (koloběžka s jedním psem) a kategorii bikejöring (kolo a jeden pes). Koloběžka je pro něj jasnou prioritou, a tak v ní pomýšlel na medailové umístění. Podařilo se, spolu s Kvapem obhájil stříbro z loňska.

„I když jsme v druhém kole začali lídra závodu Vaška Vančuru stahovat, nepovedlo se to, on v druhé polovině zvýšil tempo a my jsme již neměli šanci. Stříbro vnímám jako úspěch,“ uvedl Ženíšek. Ten se mohl radovat nejen z tohoto stříbra, ale i dalších úspěchů svých psů.

Čeští musheři na ME v Itálii.Zdroj: Kristýna Bečvářová

„Vzhledem k tomu, že pro kolové disciplíny musí být pes starší 1,5 roku, tak jsem své dva mladé černé psy nemohl použít. Vypůjčil jsem si tedy od své bývalé přítelkyně Michaely Srchové čtyřletého psa Pedra a na oplátku jí půjčil ročního Bodieho, se kterým získala stříbrnou medaili v canicrossu žen. Byl to Bodieho první start na velkém závodě, tak mi udělal radost. Další můj pes Eman startoval s kamarádem Liborem Sovákem z našeho oddílu TJ Sokol Maxičky v kategorii canicross veteráni nad 50 let a společně si vyběhli bronz,“ pochvaloval si šumavský rodák.

Toho již brzy čeká mistrovství světa v Polsku, kde také pomýšlí na stupně vítězů.

Sázení stromků v rámci projektu WeLoveŠumava.
Koupili si triko a mají strom na Šumavě