Nejlepší znalosti fotbalového prostředí na Klatovsku prokázal Karel Šafanda z Třebomyslic, který se stal se ziskem 87 bodů celkovým vítězem Tip ligy. „Po fotbalech jezdím celý rok a soutěže sleduji na živo i v novinách," prozradil Deníku Šafanda, kde bral podklady pro své tipy. Píle se mu vyplatila, za výhru v Tip lize obdržel LED televizor. „Tip ligy se účastním už od prvního ročníku. Jednou se mi podařilo v celkovém hodnocení vyhrát DVD přehrávač," doplnil spokojený vítěz, kterého první místo příjemně překvapilo: „Ani jsem ve vítězství nevěřil, protože poslední kola Tip ligy byla hodně vyrovnaná a zápasové výsledky pro mě dost nepochopitelné."

Za Šafandou skončili tři soutěžící s 84 body. O pořadí na stupních vítězů rozhodovala celková supertrefa. Nejblíže se celkovému počtu vstřelených gólů v zápasech Tip ligy přiblížil Jan Šefl z Klatov, který se tak mohl radovat z tabletu za druhé místo. Na bronzovém stupni skončil Karel Janda z Klatov, který si za odměnu převzal „chytrý" mobilní telefon. Nevděčné čtvrté místo připadlo Václavu Lorencovi z Klatov.

Všichni výherci jsou pravidelnými hráči Tip ligy, ale kromě Šafandy, ještě v celkovém hodnocení žádnou cenu nevyhráli. „V Tip lize soutěžím pravidelně zhruba sedm let. Zatím jsem nic nevyhrál, nepovedlo se mi vyhrát ani kolo. Druhé místo jsem tak vůbec nečekal, víceméně to bylo i o štěstí, poslední kolo jsem pokazil, ale stejně tak i mí soupeři," řekl deníku druhý Šefl. To Janda prozradil, že jednou dokázal v Tip lize vyhrát aspoň soutěžní kolo.

Výherci se shodli na tom, že závěrečná kola Tip ligy bývají pro tipující složitější. „Poslední kola se mi vždycky hádají špatně, je tam hodně remíz a hodně překvapivých výsledků. Proto jsem šťastný, že jsem to třetí místo aspoň uhájil," řekl Deníku Janda a podělil se se čtenáři i o svůj recept na tipování: „Speciální taktiku nemám, orientoval jsem se podle přehledu soutěží v Týdeníku Klatovska. Řídil jsem se tabulkami soutěží, jak se jednotlivým týmům vede a na jakém jsou místě. Během pěti minut jsem to měl vždycky vyškrtané."

Výherců jsme se také zeptali, jak s výhrami naloží. Prozradili nám, že jelikož se blíží Vánoce, věnují výhry svým blízkým pod stromeček. Komu konkrétně ale z pochopitelných důvodů neprozradíme, to bude pro dotyčné překvapením Štědrého večera.