Sraz všech vodáků byl již tradičně pod vodní nádrží Nýrsko a cíl na louce u Úborska. Pyranha Cup ČPV Úhlava je jedním z osmi vodáckých závodů pro širokou veřejnost a mládež, které jsou pořádány na řekách Otava, Sázava, Svratka, Blanice, Úhlava, Teplá, Střela a Hamerský potok. Jde o všestrannostní soutěž – jízda na rychlost, jízda na bodová místa (branky, povinné přistání apod.) na desetikilometrové trati v členitém úseku horního toku řeky Úhlavy. Závodníci byli rozděleni do osmi kategorií: K1 muži, K1 ženy, K1 hoši, K1 dívky, C1 muži, C2 dospělí, C2 mládež a do nově vzniklé kategorie Gumotex.

V kategorii K1 muži obsadili první tři místa Martin Remar z KVT Rakovník před Jiřím Oliveriusem z VK Kladno a Svojmírem Čápem z VK Kladno. 

Kategorii K1 ženy vyhrála Renata Neumannová před Veronikou Holubovou a Markétou Rohanovou. Všechny závodnice reprezentovaly klub Racek DDM Brno.

Kategorii C1 vyhrál Miloslav Svoboda z AQUA Týnec nad Sázavou před Jiřím Králem z TJ Union Plzeň a Jaromírem Svobodou z klubu Kotva Plzeň, o.s.

Kategorii C2 vyhrála dvojice Michal a Miloš Jenčekovi z VK Slavia Hradec Králové před Matějem a Petrem Dittrichovými ze stejného klubu a Filipem a Janem Rabiňákovými z klubu Spoje Praha.

Kategorii Gumotex vyhrála dvojice Zdena Tischerová a Pavel Hruškoci z Racek DDM Brno před Ondřejem Rabiňákem a Janem Vanišem z klubu Spoje Praha. Třetí místo obsadila dvojice Karel Fait a Jolana Wimmerová z klubu Kotva Plzeň, o.s.

Kategorii K1 hoši ovládl Jan Havelka z TJ Union Plzeň před Eduardem Skalickým z klubu Racek DDM Brno a třetím Davidem Faitem z klubu Kotva Plzeň, o.s.

Kategorie K1 dívky se stala kořistí Natálie Kleiberové před Anetou Vašátkovou, obě z klubuVK Slavia Hradec Králové a třetí Barborou Markovou z klubu Racek DDM Brno.

Kategorii C2 mládež ovládli Daniel Svoboda a Daniel Fait, před Martinou Wimmerovou a Adrianou Ježkovou a třetí dvojicí Tomáš Moureček a Jiří Kocher. Všechny vítězné posádky jely v barvách klubu Kotva Plzeň, o.s.