Na zimním stadionu v Klatovech byl v pátek večer slavnostně zahájen mezinárodní mládežnický basketbalový turnaj Easter Cup. Účastní se ho bezmála osm desítek týmů z několika zemí. Začal ve čtvrtek 13. dubna a skončí v neděli 16. dubna. Hraje se v devíti klatovských halách a tělocvičnách a celkem bude odehráno cca 230 zápasů.

Velikosti turnaje odpovídalo i velkolepě pojaté slavnostní zahájení. Vše začalo hudebním vystoupením, kromě něj příchozí viděli několikrát v akci mažoretky klatovského Modernu, slavnostní nástup jako na olympiádě, vyslechli si hymnu a vše završil ohňostroj.

Klatovští tanečníci přivezli ze soutěže Festival tanečního mládí v Chebu tři zlata a tři stříbra.
FOTO: Tanečníci zářili, přivezli zlato a stříbro

Zazněla i mnohá slova chvály na účet pořadatelů. „Hlavním městem je Praha, ale hlavním městem basketbalu jsou vždy o Velikonocích Klatovy,“ řekl například Zdeněk Bříza z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Kromě něj pozvání přijala i řada dalších hostů, mimo jiné zástupci ministerstva zdravotnictví, Plzeňského kraje, nechyběla ani početná delegace z klatovské radnice v čele se starostou Rudolfem Salvetrem.

Nebylo divu, že na konci předseda pořádajícího Basketbalového klubu Klatovy Stanislav Křiváček zářil spokojeností. „Tolik lidí se nikam jinam, než na zimní stadion, v Klatovech nevejde. Jsme rádi, že jsme tu po dvou letech zase byli. Snažili jsme se udělat zase něco jiného, což byl ten vnitřní ohňostroj. Důležité je, že podle ohlasu se to líbilo dětem, pro které se to dělá. Já jsem rád, že jsme mohli poděkovat všem partnerům, bez kterých by se akce nemohla uskutečnit,“ řekl Deníku Křiváček.