Mezi muži zvítězil absolutně Jan Pernica, který po závodě řekl: „V Sušici na tomto závodě jsem byl poprvé a moc se mi líbil. Já jsem trenérem v USK Praha a mám tu přítelkyni ze Střelskohoštické Lhoty. Její otec objíždí tuto okresní soutěž a vzal nás s sebou. Já jsem spíš dráhový běžec, zúčastnil jsem se v Sušici i Velké ceny v atletice, ale trať se mi líbila – nebyl to jen asfalt, je to zpestřené v lese, takže v tom horku to bylo fajn. Běžel jsem jen a jen na sebe, protože jsem to pojal tréninkově. Určil jsem si časy a ty jsem dodržel. Takže jsem spokojený a prvenství je třešnička na dortu. Neměl jsem to ale zadarmo, mladý místní Pavel Štěpáník mi hodně dýchal na záda, ale já bych si stejně běžel svoje, i kdyby byl přede mnou. Pokud mi to příští rok vyjde, rozhodně bych se sem na závod vrátil, bylo to příjemné."

Ženskou kategorii vyhrála domácí Martina Brejchová. „První dva kilometry jsem si táhla sama, zkusila jsem, co to dá, protože mě trochu trápí kotník. Pak jsme udělaly dvojici s Petrou Kavijovou, která se snažila běžet tempově na čas, a já jsem se s ní, takříkajíc, svezla. Ale, po pravdě, ona spíš pomohla mně. Běželo se mi to pocitově hodně dobře a na posledním kilometru jsem ji předběhla. V cílové rovince mi ještě zbyly síly na finiš, tak jsem předběhla jednoho z mužů, přiznám se, že ráda vyhrávám (smích). Letos jsem tento závod běžela poprvé, vloni jsem nemohla kvůli zranění. A perfektní – i se sešlo hodně závodníků," konstatovala Brejchová.

V kategorii 39 a mladší zvítězil Jan Pernica, druhý byl Pavel Štěpáník a třetí Tomáš Dolejš. V kategorii 40–49 let zvítězil Pavel Matějčík, před Pavlem Zítkem a Milanem Čečilem. V kategorii 50–59 vyhrál František Šiška před Aloisem Šatrou a Karlem Voráčkem. Třídu nad 60 let opanoval Zdeněk Rus, druhý byl Otakar Kučera a třetí Petr Janový.