První ze sedmi RZ patřila Pechovi, který se svým „miníkem" těsně porazil právě Dohnala a Trněného. Druhá, třetí i čtvrtá RZ měly naprosto totožné pořadí – 1. Dohnal, 2. Trněný, 3. Pech. Na první místo ale plzeňský sedminásobný mistr republiky ztrácel jen necelých deset vteřin, a tak se pokusil v 5. rychlostní zkoušce, která byla totožná s první, zaútočit. Jenže měl smůlu. „Byli jsme si moc dobře vědomi toho, že tato trať bude sedět silnějším motorům, sázeli jsme hodně na Honzu Dohnala. Chtěli jsme proto od začátku nasadit vysoké tempo, abychom si udělali náskok, bohužel to úplně nevyšlo. Snažil jsem se proto jet nadoraz. Bohužel jsem trefil protikatovací beton a upadl mi disk od loukotí. Na autě škoda není, ale nešlo dále pokračovat," řekl Deníku Pech.

Pořádnou smůlu měl i Dohnal, jenž měl více než půlminutový náskok na Trněného a náskok by si nejspíše v klidu pohlídal. Jenže na startu poslední rychlostní zkoušky ho zradilo auto, a tak se radoval právě Trněný. Ten ale v cíli přiznal, že po dojezdu netušil, že je první. „My jsme se ani nedívali na výsledky, mysleli jsme, že jsme druzí. Až v servisu jsme se dozvěděli, že jsme vyhráli. Je to nepopsatelný pocit," neskrýval radost Trněný. Spokojen byl i druhý Roman Odložilík. „Byl to velice pěkný závod. Musím poděkovat pořadatelům, že se jim to podařilo tak rychle uspořádat, pěkné byly i tratě. Spokojen jsem i se svým výsledkem, i když druhé místo nám spadlo do klína," přiznal Odložilík.

Výsledky Rallye Klatovy: 1. Trněný, Pritzl (Škoda Fabia WRC) 45:27,9, 2. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) –17,1 vteřiny, 3. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) –31,2, 4. Sýkora, Palivec (Ford Fiesta R5) –37,5, 5. Cvrček, Novák (Škoda Octavia WRC) –48,3, 6. Vlček, Žáková (Škoda Fabia S2000) –1:03,3 min.

Klatovské výsledky nic nezměnily na tom, že vítězem českého šampionátu je Jan Kopecký, který do Klatov nepřijel. Druhý skončil Pech a třetí je Pavel Valoušek.