V soutěži K1 žen se na startu představila třicítka nejlepších českých kajakářek. Kromě sušické reprezentantky nechyběla v závodě ani její mladší sestra Antonie, která si v této sezoně vyjela juniorský reprezentační dres.

Kvalifikační jízdy skončila Karolína druhá za českou olympioničkou a úřadující mistryní světa Kateřinou Kudějovou z USK Praha. Antonie kvůli obrovské chybě v dolní části tratě skončila těsně před branou finále na pěkném jedenáctém místě.

Karolína startovala do své finálové jízdy o titul mistra republiky jako předposlední. Na sedmé brance přišel velký dotek a dvousekundová penalizace. „Když jsem se dotkla sedmičky, řekla jsem si, že teď už to tam musím poslat, protože jinak na vítězství nedosáhnu. Snažila jsem se zkracovat dráhu a kvůli tomu v posledních bránách přišel druhý dotek, a to už byly čtyři sekundy navíc,“ popsala vítězka svoji finálovou jízdu.

Do cíle však Karolína přijela s fantastickým časem a o skoro čtyři sekundy se ujala vedení. „Sledovala jsem pak z cíle, jak se daří Káče, která jela jako poslední. Jednou se dotkla a já se začala smiřovat s druhým místem. Potom se ale dotkla podruhé, a to už jsem si věřila víc, protože moje jízda byla velmi vydařená. Nakonec jsem měla ještě skoro dvě vteřiny rezervu. Tak si s ní dres pro mistra ČR zase prohodím, minulý rok totiž vyhrála ona,“ byla po závodě šťastná Karolína.

Pro sušickou reprezentantku to byl již třetí seniorský titul mistryně ČR. O následujícím víkendu ji na stejné trati čeká zahájení mezinárodní sezony v podobě závodu světového poháru. Včera, den před dnešní kvalifikací, ještě musela Karolína stihnout druhou část přijímacích zkoušek na magisterské studium na VŠ. Pokud jí tato životní zkouška dopadla dobře, měla by být dobře nalazena i do tohoto vrcholného světového podniku.