Čtyři nominační závody se jely po dva květnové víkendy na jedné z nejtěžších tratí v Evropě, v Želivě u Pelhřimova, a Karolína měla jistotu reprezentačního dresu na rok 2017 již po třetím závodě, ve kterém zvítězila. Celkově patřila v nominačním klání sušické kajakářce druhá příčka za olympioničkou Kateřinou Kudějovou z USK Praha. Překvapením bylo třetí místo dvacetileté Amálie Hilgertové, která vyřadila z reprezentačního týmu svoji tetu, Štěpánu Hilgertovou. Ta skončila v nominaci čtvrtá a z národního týmu vypadla po dlouhých 29 letech. Přesto si se svojí neteří zazávodí na mistrovství Evropy ve slovinském Tacenu, protože Karolína Galušková jí v prvním velkém závodě v tomto roce své místo přenechala.

„Dva dny před startem nominací jsem skládala první státní zkoušku, další pak toto pondělí po druhém nominačním víkendu. Byl to blázinec. Během tohoto a příštího týdne na mě čekají další dvě státnice. Na konci května, bohužel v den zahájení ME seniorů ve slovinském Tacenu, je stanoven termín obhajoby bakalářky. A já jsem se tentokrát místo pádlování rozhodla pro školu. Jasně, pádlování a sportování mě moc baví, v podstatě i živí, ale do padesáti let jako Štěpánka to dělat nechci a doprošovat se pak někde o práci už vůbec ne. Studuji psychologii a jednoho dne bych si ráda otevřela soukromou ordinaci nebo pracovala v nemocničním zařízení,“ má o své budoucnosti ve svých 22 letech jasno sušická reprezentantka.

Velká cena města Sušice 2017
FOTOGALERIE: V sušickém mítinku vládli favorité

Karolínu ale vynechání ME mrzet nemusí. V roce 2017 ji ještě čekají MS v Bratislavě a ME v Německu v kategorii do 23 let a na podzim seniorské MS ve francouzském Pau. K těmto vrcholným akcím chce ještě odjet z plného tréninku několik závodů světového poháru.

„Hlavní je zůstat zdravá, aby se neopakoval rok 2015, kdy jsem měla velké sny o olympiádě a hloupý úraz. Teď budu pár týdnů trénovat pouze jednou denně, ale po státnicích se opět vrhnu do sportu naplno, abych byla dobře připravená v půlce června na mistrovství ČR v pražské Tróji a o týden později na první závod světového poháru, který se koná rovněž v Tróji. Pak už se až do MS seniorů, které se koná na přelomu září a října, nezastavím,“ poodhalila sezónní plány Karolína, kterou mohou tento víkend vidět v akci diváci v její rodné Sušici, kde se v sobotu a v neděli koná už 22. ročník Sušických slalomů. Přední kajakářka světa se tak opět vrátí tam, kde jako malá začínala.