Tedražická kajakářka absolvovala s reprezentačním týmem České republiky své první mistrovství Evropy v kategorii do 23 let. I přes to, že byla v této kategorii nejmladší, netajila se tím, že by chtěla uspět.

Již v kvalifikačních jízdách i v semifinálové jízdě Karolína ukázala, že bude vážnou adeptkou na medaili. Ve finálové jízdě si však zkomplikovala šanci na medaili hned ve druhé bráně.

„Příliš chvátala, přetočila loď více než chtěla a pádlem narazila do tyčky s takovou razancí, že se brána celá rozlétla," popsal nepříjemný okamžik na trati Karolínin otec a trenér Vladislav Galuška.

Tato dvousekundová penalizace se nakonec stala rozhodující. Karolína sice jela rychleji než vítězka, ale stáhnout dvě sekundy za dotek brány na již třiadvacetiletou zkušenou Stefanii Hornovou z Itálie do konce trati již nestačila. Do rodných Tedražic se tak vrátila se stříbrnou medailí.

Z výsledku měla radost, protože si dokázala, že při přestupu z juniorské kategorie do kategorie do 23 let je schopna opět konkurovat nejlepším. Vítězka Stefanie Hornová (Itálie) i třetí v pořadí Eva Tercelj (Slovinsko), s kterými Karolína vystoupala na stupně vítězů, totiž patří ke světové špičce v seniorské kategorii.

„Příjemně mě překvapilo, jaká byla v Makedonii voda. Žádný extrém, ale na pár místech si to chtělo dát pozor. Do závodů jsem šla s jasným cílem. Dostat se do finále a bojovat o medaili. Jsem spokojená s výsledkem, myslím, že každá placka je super, i když jsem s finálovou jízdou nebyla stoprocentně spokojená. Už na druhé brance přišel dotek, který mi sebral zlato, a pak ještě chybka při přejezdu jednoho válce," uvedla mladá závodnice z Tedražic, které se v Makedonii líbilo. Bylo tam pěkné počasí a příjemní lidé. Moc času na výlety nebylo, ale byla se podívat v kaňonu Matka a potom na jednom kopci, z kterého byl krásný výhled na celou Skopji.

„Z Makedonie si ale vezu i nepříjemné zážitky. V prvních dnech po příjezdu nám někdo vymlátil okno u auta a vykradl ho. Mentalita zdejších lidí je zvláštní. Dokazovalo to i chování řidičů na silnici. Jízda na červenou, v protisměru, po přechodu a stovkou ve městě nebyla výjimkou. Bylo dobré být stále ve střehu," dodala Galušková.