Ve Stupně uvidíte souboj nejlepších českých bikerů v cross country. Potkáte se tu i s Ondrou Cinkem,“ láká na svém facebooku příznivce horské cyklistiky o víkendu do Stupna na Rokycansku Ondřej Paur.

Společně s Jaroslavem Rybou z Author Teamu Stupno tu Lampík, stále ještě závodník, ale také organizátor tréninkových kempů a showman, chystají s velkým elánem bikovou bitvu léta.

Scházelo málo a desátý ročník závodu Horská kola Stupno, letos znovu Velká cena Borgers, byl obsazením srovnatelný s českým mistrovstvím.

„Pozvání akceptovali jak Jarda Kulhavý, tak Honza Škarnitzl, jeho sestra Jitka i další kluci z reprezentace, ale bohužel v sobotu už letí do Austrálie na mistrovství světa,“ vysvětluje Ondřej Lampík Paur.

I tak se ve Stupně znovu sejde skvělá konkurence.

„Je to díky podpoře našich partnerů. Vážíme si jí, stejně jako pomoci desítek dobrovolníků z řad kamarádů i rodičů našich malých závodníků,“ říká Jaroslav Ryba, šéf pořádajícího Author Teamu Stupno, jinak úspěšné mládežnické líhně.

Celkem se bude ve Stupně bojovat o finanční prémie ve výši 73 tisíc korun, což odpovídá světovým závodům kategorie C2.

Výzvu přijali třeba Marek Rauchfuss, čtvrtý muž z mistrovství republiky, juniorský mistr světa v cyklokrosu Tomáš Paprstka nebo obhájce prvenství domácí Jan Rajchart z týmu České spořitelny – Accolade.

Ukázat se bude chtít i Lampík v dresu týmu Symbio+ BMC.

„Na přípravu sice není moc času, ale Stupno je moje srdcovka a do závodu jdu naplno,“ oznámil Paur, kterého v neděli požene opět početný klan jeho příznivců.

Sám se hlavně těší na setkání s kamarádem Ondřejem Cinkem, s nímž ve Stupně před lety odstartoval cyklistickou dráhu. Cinka dovedla až mezi silniční profesionály, na slavnou Tour de France.

„Ondra nebude závodit, ale domů do Stupna se vrací rád a v neděli od 13 hodin tu bude mít autogramiádu,“ oznámil Ondřej Paur.

Cyklistický víkend ve Stupně zahájí už v sobotu závod štafet, neděle bude patřit cros country pro všechny věkové kategorie.

Tratě se skoky i umělými překážkami jsou nasmyčkovány v lese u areálu Sokolka, kde je situován start, cíl i zázemí závodů.

Nedělní odpolední program ve Stupně zahájí ve 13.30 hodin závod kadetů.

Ženy se do boje vydají ve 14.50 hodin, hlavní závod mužů na sedm okruhů (jeden měří 3,2 km) startuje v 16.00 hodin.