Ženu začala ve čtvrtek odpoledne pohřešovat rodina. Panovaly obavy, že by si mohla ublížit, a tak se rozběhlo pátrání. To mělo bohužel smutný konec. Klatovanka byla nalezena pod rozhlednou v dlažovských lesích, kam prý ráda jezdila.
Na místo byla ihned vyslána záchranná služba a vzlétl také vrtulník, zdravotníci jí ale už pomoci nemohli. „Žena byla na místě resuscitována, ale bohužel se lékaři nepodařilo obnovit základní životní funkce a musel konstatovat smrt,“ sdělil krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

„Pravděpodobně jde o sebevraždu, případ ale dále šetří klatovští kriminalisté. Byla nařízena zdravotní pitva,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Neštěstí opět vyvolalo dohady, zda by neměla být rozhledna i podobné stavby zabezpečena proti sebevrahům, podle dlažovského starosty Radka Tomana je to ale nereálné. „To bychom museli rozhlednu zadrátovat nebo zabezpečit sítí odspodu až nahoru a to není možné. I s ohledem na turisty. Z klatovské Černé věže skočili dva lidé a také tam žádná síť není,“ připomněl Toman dvě podobné tragédie, které se odehrály v okresním městě.

Nehoda motorkáře při honičce s policií v Klatovech.
FOTO, VIDEO: Honička policie s motorkářem v Klatovech skončila nehodou