Nepojízdný vrak zůstal z auta pro mládež značky Aixam poté, co se v pátek večer na Švihovsku střetlo se dvěma dalšími vozy. Pro jeho teprve 15letého řidiče, který za nehodu nemohl, musel přiletět záchranářský vrtulník.


Nehoda se stala na hlavním tahu z Klatov na Plzeň. Chlapec, který bydlí na Švihovsku, jel ve směru od Klatov. „Před Červeným Poříčím najel ke středové čáře s úmyslem odbočit vlevo, přičemž dával přednost protijedoucímu vozidlu. Při tom zezadu do jeho vozidla narazil za ním jedoucí automobil, následkem čehož se vůz mladého řidiče odrazil do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem, a nakonec narazil do můstku u komunikace," popsala nehodu krajská policejní mluvčí Hana Kroftová. Zatímco lidem v „dospělých" autech se nic nestalo, chlapec ve zcela zdemolovaném voze dopadl mnohem hůře. Musel pro něj přiletět záchranářský vrtulník. „Ve velice vážném stavu byl transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," uvedl krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha. Vše by ale mělo dobře dopadnout. „Chlapec je u nás hospitalizovaný. Nemá žádné vnitřní zranění, jeho stav je stabilizovaný," uvedla v sobotu odpoledne mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová.

„Dechovou zkoušku nebylo u nezletilého chlapce vzhledem ke zranění možné provést. U dvou dalších řidičů zkoušky vyloučily přítomnost alkoholu," řekla Kroftová a dodala, že nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

Hlavní tah na Plzeň byl kvůli nehodě zhruba dvě hodiny zcela zablokován, řidiči museli místo objíždět.