„S vozidlem peugeot jel osmašedesátiletý řidič z Klatovska po komunikaci od Klatov na Zavlekov. Po projetí pravotočivé zatáčky vjel částečně levou částí vozidla do protisměru. Došlo ke střetu s levou přední částí protijedoucího vozidla Ford Focus, následně byla vozidla odražena mimo komunikaci a do silničního příkopu,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.
U obou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky. Řidič fordu utrpěl lehké zranění, s kterým byl převezen do nemocnice v Klatovech a po ošetření propuštěn. Po prohlídce vozidel policisté pro závady zadrželi osvědčení o registraci vozidel.

Hasiči na místě provedli protipožární opatření, nedošlo k úniku provozních kapalin.

Nehoda u Číhaně.Zdroj: PČR

Další nehoda se stala za Sušicí ve směru na Rabí. Nahlásil ji občan, který viděl havarované vozidlo, ale bez řidiče. „Následně bylo zjištěno, že v nočních hodinách jel řidič s vozidlem Škoda Roomster od Sušice na Horažďovice. Za křižovatkou na Čepice, vjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do nezpevněného vjezdu na louku a následně do stromu,“ popsala Ladmanová.

Vzhledem k tomu, že vozidlo bylo neuzamčené, policisté zajistili jeho odtah, z důvodu zamezení ochrany majetku.
V neděli byl policisty muž vypátrán v místě bydliště. „Dvaačtyřicetiletý muž z obce na Horažďovicku uvedl, že vozidlo řídil a ponechal jej na místě dopravní nehody. Dále policisté zjistili, že na vozidle není platná prohlídka zařízení na pohon LPG, která byla do konce června 2018 a zadrželi osvědčení o registraci vozidla,“ dodala Ladmanová.

Krampusové v Chudenicích.
PODÍVEJTE SE: Zámek obsadili Krampusové