Záchranářský vrtulník musel přiletět pro 49letého muže z Plzně, který v sobotu narazil u Malého Boru do stromu a zcela zdemoloval vůz. Teď v nemocnici bojuje o život. Naštěstí to byla jediná vážná nehoda během „dušičkového" víkendu na Klatovsku.

„Řidič jel s vozidlem Audi A3 ve směru od Hradešic na Horažďovice. Před obcí Malý Bor po projetí levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, který nezvládl, a vjel do protisměru a vlevo mimo komunikaci, kde pravým bokem vozidla narazil do vzrostlého listnatého stromu," popsala nehodu Dana Ladmanová z klatovské policie.

Náraz přední polovinu vozu zcela zdemoloval. Těžce zraněný muž, který cestoval sám, byl uvnitř zaklíněn. Pro hasiče nebylo lehké dostat ho ven, museli ho doslova vystříhat. „Bylo nutné použít hydraulické zařízení. Abychom ho vyprostili, museli jsme odstranit dveře, část střechy a čelní sklo," uvedl velitel hasičské stanice v Horažďovicích Petr Papoušek. „Muž byl s mnohočetnými zraněními letecky transportován na akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," doplnila krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková.

Muž zůstává hospitalizovaný v nemocnici. „Jeho stav je vážný, ale stabilizovaný," uvedla v pondělí odpoledne mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová.

Během Dušiček to byla naštěstí jediná vážná nehoda na silnicích Klatovska. „Kromě ní evidujeme od pátku do pondělního rána dalších šest nehod, ve všech případech ale byly způsobeny jen malé škody a nikdo neutrpěl zranění," dodala Ladmanová.