Mladík z Klatov, který se narodil v roce 1995, usedl letos 16. dubna kolem půl třetí ráno opilý za volant Peugeotu 106. Jel s ním po Voříškově ulici, vůz ale na přímém úseku nezvládl a narazil s ním do Fiatu Brava, zaparkovaného u krajnice. Fiat byl odmrštěn na další zaparkovaný vůz, Citroën Xsara, ani tím však „kulečník" neskončil, francouzský vůz narazil ještě do dalšího zaparkovaného auta – Opelu Astra. Peugeot 106 se po nárazu přetočil a zůstal stát napříč silnicí.

Na místo byla přivolána policejní hlídka a dechová zkouška odhalila, že řidič před jízdou pil. Poprvé nadýchal 1,23, podruhé dokonce 1,40 promile alkoholu. Obdobné výsledky ukázal později i rozbor jeho krve. Celková škoda, kterou mladík způsobil, dosáhla částky 73 tisíc korun.

Pitel se tak dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který ho nyní potrestal soud. „Byl odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání sedmi měsíců, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu jednoho roku. Zároveň mu byl uložen trest zákazu činnosti řízení motorových vozidel na dobu dvou roků," uvedl soudce Jaromír Veselý, který v případu rozhodl trestním příkazem, tedy bez nařízení hlavního líčení. Verdikt je pravomocný.