Tentokrát se snažil 35letý motorkář z nedalekých Dolan ujet hlídce státních policistů. Řítil se městem rychlostí přes 140 km/h, dopadl ale neslavně. Stroj ve vysoké rychlosti nezvládl, havaroval a skončil v nemocnici.

Muže jedoucího na „šestistovce“ Kawasaki Ninja po Plzeňské ulici si povšimla hlídka klatovských policistů, kteří se rozhodli, že jej zkontrolují. „Proto jej začali za užití výstražného zvukového zařízení stavět.

Motocyklista však nereagoval a pokračoval ulicí Koldinova až ke kruhovému objezdu u čistírny odpadních vod. Kruhový objezd projel v protisměru a pokračoval velkou rychlostí směrem k plaveckému bazénu. Vzhledem k vysoké rychlosti před kruhovým objezdem nezvládl řízení a havaroval,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ke zraněnému motorkáři museli vyjet zdravotníci. „Utrpěl zranění v oblasti hrudníku, se kterým byl převezen do Klatovské nemocnice,“ uvedl krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha, podle něhož ale nešlo o zranění, které by muže ohrožovalo na životě.

Policisté následně zjistili, že muž měl hned několik důvodů, proč se jim snažil ujet. „Kontrolou motocyklu bylo zjištěno, že je na něm umístěná jiná registrační značka, patřící na motocykl tovární značky Simson.

Dále nebylo na motocykl sjednané pojištění za újmu způsobenou provozem vozidla. Z policejních evidencí také vyšlo najevo, že řidič má od roku 2001 platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny, neboť neprospěl ze zkoušky pravidel silničního provozu,“ uzavřela Brožová s tím, že nehodu dále šetří policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech. Muž je zatím podezřelý jen z přestupkového jednání.

Střet motorkáře s osobním vozem v Sušici.
Dva motorkáři skončili krátce po sobě v nemocnici