„Sedmatřicetiletý muž z Prahy jel se Škodou Rapid po Strakonické ulici ve směru z centra města. Při řízení mu v ústech zaskočila žvýkačka a v důsledku toho se přestal věnovat řízení. Vjel vpravo na krajnici, kde narazil pravou stranou vozidla do stojícího nákladního automobilu značky Volvo. Dále pravou stranou narazil do dalšího nákladního vozidla DAF, následně do Škody Yeti, která se převrátila na pravý bok, a poté ještě do odstaveného návěsu. Odražené vozidlo navíc poškodilo reklamní tabuli a Škodu Citigo,“ popsala karambol Dana Ladmanová z klatovské policie.

Nehoda opilé řidičky u Rabí.
Opilá řidička zdemolovala u Rabí auto

Krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha doplnil, že řidič utrpěl středně těžká zranění a musel být převezen do strakonické nemocnice.

Plné ruce práce měli i hasiči, kteří na likvidaci uniklých provozních kapalin spotřebovali 30 kg sorbentu, poté pomohli naložit nepojízdná auta na odtahovou službu a nakonec z vozovky uklidili střepy. „Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí sedm set tisíc korun,“ uzavřela Ladmanová.

Ilustrační foto.
Zloději vykradli další dům, tentokrát nedaleko Nýrska