„V Klatovech na ulici Masarykova policisté z obvodního oddělení kontrolovali řidičku Škody Felicia. Devětašedesátiletá žena z obce na Klatovsku se podrobila dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,45 a opakovaně 1,42 promile alkoholu. Přiznala, že před jízdou požila alkoholické nápoje,“ informovala Dana Ladmanová z klatovské policie a dodala, že hlídkou policistů z obvodního oddělení v Nýrsku byl kontrolován řidič Citroënu Berlingo.

Policisté osmatřicetiletého muže z Nýrska zastavili v obci Svatá Kateřina. Při kontrole zjistili, že muž nevlastní žádné řidičské oprávnění. Na výzvu policistů se motorista podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 0,72 a opakovaně 0,73 promile alkoholu. V policejních sítích uvízli při kontrolách i tři řidiči, kteří byli pod vlivem drog. Jedním je osmnáctiletý mladík z Janovicka, který měl test pozitivní na amfetamin a metamfetamin.

Druhým pak šestatřicetiletá žena z Plzně, která byla kontrolována v Kocourově. Ta měla test pozitivní na konopí. „Třetím je pětadvacetiletý muž z Mostu, který při projíždění obcí Červené Poříčí překročil nejvyšší povolenou rychlost v obci. Naměřeno bylo 92 km/h,“ uvedla Ladmanová a dodala, že „závodník“ měl test na omamné a psychotropní látky pozitivní na amfetamin a metamfetamin.

Pečení v historické peci s mistrem pekařem Augustinem Sobotovičem v muzeu v Nezdicích na Šumavě
PODÍVEJTE SE: V historické peci pekl mazance mistr pekař