Naštěstí nezasáhl žádného z chodců, ale dopadl „jen" na auto. Podle majitele poničené Škody Superb Jana Votíka se něco podobného může kdykoli opakovat, neboť komíny jsou ve velmi špatném stavu, vedení města ale jakýkoli katastrofický scénář odmítá.

„Vše to pozorovala náhodná svědkyně, která viděla, jak ze střechy objektu č. 63 spadl kus betonu, odrazil se od mého auta stojícího na vyhrazeném parkovišti, přeletěl celou silnici a skončil až u květináčů lemujících trhy. Nespadl jen tento kus, ale i další dva, které se naštěstí zadrhly na střeše. Ona to šla oznámit, ale městská policie s ní prý vůbec nic nesepsala, tak podle auta, na kterém máme logo naší spořitelny, vyhledala nás," řekl Deníku Votík, který škodu na svém voze odhaduje na zhruba sedmdesát tisíc korun.

Podle tajemníka klatovské radnice Miroslava Šafaříka za vše může počasí. „Jde o nefunkční komíny, které tam vzhledem k historičnosti zůstaly zachovány. Na nich se nedělají klasické komínové revize, ale dělají se tam stavebně-technické prohlídky. To, co se v pondělí stalo, je důsledkem konce zimy, kdy se mráz střídá s oblevami. Mně třeba na domě také spadl kus římsy, protože voda tam zateče, pak zmrzne, a tak se to opakuje," vysvětluje Šafařík.

Podle Votíka se ale nad událostí nedá mávnout rukou. „Sice si pozvali firmu, která to hned v pondělí začala spravovat, ale ty komíny jsou stále ve špatném stavu a já jsem přesvědčený, že to bude padat dál. Nejde o auto, škoda se dá nahradit, ale kdyby to padlo na člověka, tak ho to zabije," je přesvědčen Votík.
Šafařík ale Deníku řekl, že dá ruku do ohně za to, že už žádné nebezpečí nehrozí. „Byla tu vysokozdviž, prohlédli to a zabezpečili, takže žádné nebezpečí nehrozí. Jakmile skončí střídání počasí, tak se to znovu prohlédne, a pokud to bude nutné, tak se to stavebně-technicky zabezpečí," slíbil Šafařík.

Náhrada škody způsobená na voze bude podle tajemníka městského úřadu hrazena z pojistky města.