Během odpoledne a večera tam vystoupily kapely Amátovka, Muzikanti z jižních Čech, Mistříňanka a Vlčovanka.

„Celkem jsme měli kolem tří set návštěvníků, což je lepší účast než v loňském roce. Děkujeme všem, že přišli podpořit dechovou hudbu a všechny vystupující. Zájem o festival z řad diváků je zatím velký, protože není obvyklé, aby se na jednom místě setkaly kapely ze Slovenska, Moravy a jižních a západních Čech. Obzvlášť slovenské kapely k nám rády jezdí, protože už nemají tolik příležitostí mimo Slovensko vystupovat," řekl ředitelka Městského kulturního střediska Klatovy, které festival pořádalo, Věra Schmidová.

Někteří lidé se podivovali nad tím, že na festivalu nevystoupila žádná dechovka z Klatovska. „Místní dechové kapely představujeme našim návštěvníkům během celého roku. Tradičně opět vystoupí některé z nich během letních měsíců na klatovském náměstí. Na říjen je připraven koncert „Malé muziky Nauše Pepíka" a vystoupení další dechovky můžeme přislíbit i na tradiční ples seniorů," vysvětlila ředitelka.

Návštěvníci si program pochvalovali. „Je to hezké, že tady stále myslí i na nás a pořádají také akce s dechovkami. Líbí se mi, že pokaždé přijede někdo jiný. Vtipné jsou i některé průpovídky členů kapel," sdělila jedna z návštěvnic Božena Malá.