„Poezie na rynku je přehlídkou toho nejlepšího z uměleckého přednesu a divadla poezie s výběrem na národní festival Wolkrův Prostějov. Zúčastnit se mohou zájemci starší šestnácti let. V letošním roce byla součástí také nesoutěžní přehlídka pohybového divadla a pantomimy," uvedla za Johan Jitka Doubravová.
Vše začalo už v pátek, kdy do Klatov na náměstí přijel kulturní autobus Plzeň 2015 s dopolední dílnou poezie pro školy „Stopy k Jednorožci". Odpoledne se pak konala dílna pro širokou veřejnost. Festival Poezie na rynku vyvrcholil víkendovým recitačně-divadelním maratonem.

Z Klatovska se tam zúčastnila s divadelním představením Motýli Základní umělecká škola Josefa Kličky v Klatovech. Představení mělo úspěch. Nejednou se během něj rozesmálo celé jeviště. Vyprávělo o útrapách, ale i lásce a štěstí slepého mládence. Ale na postup to bohužel nestačilo.

Johan organizuje přehlídky pro divadelníky z Plzeňského a Karlovarského kraje již 15 let, a tak si lidé mohli také prohlédnout výstavu velkoformátových fotografií, které připomněly dlouholetou tradici přehlídek amatérského divadla.