„Konec února je již tradičně termínem pro městský ples, který je zakončením plesové sezony. Doufám, že každý, kdo si u vstupu vytáhl tombolu, měl šťastnou ruku," řekl starosta Klatov Rudolf Salvetr.

Městské plesy byly obnoveny v roce 2010. „Plesy se pořádaly i v minulosti a měly často rozmanitou náplň. V roce 2010 město Klatovy slavilo 750 let od svého založení. Právě toto datum jsme si vybrali jako čas znovuobnovení městských plesů. Od té doby se rok co rok schází obyvatelé našeho města na tomto plese," vysvětlil starosta.

Organizátoři připravili pestrý program. „O předtančení se postaraly děti z Domu dětí a mládeže v Klatovech a o půlnoční představení taneční skupina Markéty Lukášové. Na velkém sále k tanci hrál orchestr Miroslava Novotného. V malém sále, kde byla také ochutnávka vín z Moravy, se o zábavu postarala cimbálová muzika. Do kavárny si hosté mohli zajít na diskotéku," seznámil s programem místostarosta Klatov Martin Kříž.

Hlavní hvězdou večera byla zpěvačka Marcela Holanová, která zazpívala své hity a roztančila celý sál.

Z letošního výběru byli nadšení také návštěvníci plesu. „Je to pořád pěkná baba a skvěle jí to zpívá, takže jsem rád, že si ji tady můžu poslechnout. V podstatě celý ples je fajn. Naštěstí orchestr nehraje jen valčík a podobně, takže můžu vytáhnout manželku někdy na parket," zhodnotil s úsměvem na tváři Martin Kubát z Klatov.

Někteří místo tance zavítali raději k baru nebo jen poslouchali hudbu.