SHC KLATOVY – SK TRHAČI KADAŇ 3:5
První střelu na bránu vyslal domácí Topinka 52 sekund po úvodním vhazování, skončila ale v náruči kadaňského gólmana Dvořáka. V dalších minutách utočili hlavně hosté, střely Kohúta i Chrpy ale zastavil Sochůrek v bráně Klatov. Na začátku 9. minuty přišla přesilovka Klatov, kterou po pouhých deseti sekundách využil Topinka. Přihrával mu Pacanda, který ve 13. minutě zvýšil z dorážky na 2:0. Na začátku 16. minuty mohl snížit Rindoš, ovšem minul, na druhé straně v polovině 17. minuty musel Dvořák pod lapačku schovat puk po střele Kokošky. Závěr třetiny patřil po vyloučení Kaňáka hostům, puk za Sochůrkova záda ale neprotlačili.

V úvodu druhé třetiny zkusil nejdříve Dvořáka překvapit Vracovský, další střelu vyslal Tulačka, ta se ale k Dvořákovi nedostala. Pak úřadovali hosté, kteří brankami Tupého na začátku 23. minuty a Chrpy o minutu a sedmnáct sekund později srovnali na 2:2. Opět do vedení dostal domácí ve 26. minutě Chalupa po přihrávce Kaňáka a následovalo několik neúspěšných pokusů na obou stranách, až přišla 33. minuta a přesilovka domácích. Klatovští v ní však příliš úspěšní nebyli, v rozmezí 31 sekund v ní totiž dvakrát inkasovali z holí Chlouby a Wágnera. Velká šance domácích na vyrovnání přišla ve 35. minutě, když Dvořák střelu Chalupy pouze vyrazil před sebe a k dorážce se dostal Vracovský, který však neuspěl.

Úvod poslední části hry byl z obou stran klidný a bez větších šancí. Ve 48. minutě šli hosté opět do čtyřech a domácím přesilovka opět nevyšla, Chrpa během ní totiž přidal už třetí gól Kadaně v oslabení. Snížit mohl ještě v 55. minutě Váchal, Dvořák jej však v jasné šanci vychytal.

„Na to, že pro oba manšafty to byl první přípravný zápas, to bylo kvalitní utkání. Bylo vidět, že Kadaň má zkušenější hráče, kteří už nějaký čas hrají první ligu a naše kluky to stálo spoustu sil. Do zápasu jsme šli vlastně po pěti trénincích, což bylo vidět třeba i v těch přesilovkách, které jsme ještě netrénovali a inkasovali jsme v nich góly. Hra a nasazení ale byly z naší strany dobré,“ zhodnotil zápas klatovský trenér Pavel Vostřák.

Třetiny: 2:0, 1:4, 0:1. Branky a nahrávky: 9. Topinka (Pacanda), 13. Pacanda, 26. Chalupa (Kaňák) – 23. Tupý (Blaha), 24. Chrpa (Chlouba, Trefný), 33. Chlouba (Chrpa), 34. Wágner (Rindoš), 49. Chrpa (Trefný). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:3.
Sestava SHC Klatovy: Sochůrek (Štekr) – Slavík, Kaňák, Houfek, Marcel, Kubík, Leština, Vracovský, Kodýtek, Chalupa, Topinka, Tulačka, Pacanda, Rubner, Vavřička, Kokoška, Vlček, Němec, Váchal.

Další přípravné utkání hrají klatovští hokejisté v pátek 4. srpna v Praze s Kobrou, před domácím publikem se poprvé představí v úterý 8. srpna, kdy přivítají svého budoucího soupeře ze skupiny Střed HC David servis České Budějovice. Další domácí utkání pak sehrají hned ve čtvrtek 10. srpna se Sokolovem, oba zápasy začínají v 18 hodin.

Železnorudské slavnosti 2016.
Železnorudské slavnosti nabídnou hudbu i fotbal