Lubští hokejisté si vítězstvím nad druhým Sokolem Katovice pojistili 3. místo v tabulce. Bez bodů se dle očekávání vraceli z Písku hokejisté HC Horažďovice, kteří tam hráli již s jistým vítězem přeboru, Sokolem Radomyšl.

Sušice – Czech Lease 7:1

Sušici se v letošní sezoně získávat body na domácím ledě moc nedaří. Tentokrát ale domácí hokejisté zvolili proti zkušenému týmu z Cehnice výbornou taktiku a nakonec dosáhli na zasloužené vítězství, které s nimi oslavila i hrstka skalních fanoušků.

První třetina byla hodně vyrovnaná, ale v dalších částech hry již byli jasně lepší domácí hráči, kteří postupně navyšovali skóre. Výborně navíc zachytal Sušici i brankář Skolek, a to byl základ celkového úspěchu. Úvodní branku utkání dal ve 13. minutě domácí Košvanec, který byl s Vachouškem nakonec střelcem utkání, když oba vsítili po dvou brankách. Dvě asistence měli z domácích také Šmrha, Vávrů a Broža.

Třetiny: 1:0, 3:0, 3:1. Branky Sušice: Košvanec 2, Vachoušek 2, Korál, Lejsek, Holý.

O víkendu čeká na sušické hokejisty dvojzápas s HC Horažďovice. V sobotu se hraje ve Strakonicích, v neděli pak oba týmy čeká dohrávka 15. kola v Sušici.

Luby – Katovice 6:2

Domácí Start porazil druhý celek tabulky vysoko, ale vítězství se nerodilo lehce, protože soupeř byl hodně kvalitní. Luby byly od začátku střelecky aktivnější, a to rozhodlo. V 9. minutě uvolnil domácí Vraný na pravém křídle Hájka, a ten z těžkého úhlu otevřel skóre. Na 2:0 pak zvyšoval v 16. minutě Radek Pikhart, který dorážel z brankoviště puk odražený po střeleckém pokusu Juráně. Velké šance měli v závěru třetiny i hosté, ale výbornými zákroky je zlikvidoval lubský gólman Krs. Hosté se dočkali kontaktního gólu hned v úvodu druhé třetiny z hole Krůčka, poté měl dvě velké příležitosti ze sólových nájezdů domácí Spurný, ale neproměnil je. Klid v podobě třetí branky přinesla Startu až trefa Vraného v polovině zápasu. Pojistku mohl přidat z trestného střílení kapitán Radek Pikhart, ale hostující gólman Doubek byl proti. Čtvrtá branka Lub tak přišla až ve 44. minutě po pěkné kombinační akci. Autorem gólu byl R. Pikhart. O šest minut později výborně přihrál lubský brankář Krs až na útočnou modrou, kde našel najíždějícího Vraného, a ten se nemýlil. Bylo rozhodnuto. Hosté sice ještě snižovali Hodánkem, poslední slovo však měli opět domácí, za které uzavíral účet Netrval.

Třetiny: 2:0, 1:1, 3:1. Branky: R. Pikhart 2, Vraný 2, Hájek, Netrval – Krůček, Hodánek. Rozhodčí: Pressl J. – Peksa, Lincmajer.

Luby čekají ještě dva zápasy. V sobotu zajíždí do Strakonic, kde v posledním 20. kole narazí na tým Czech Lease (od 15,30 hod.), o týden později, v neděli 1. března, pak budou v dohrávce 2. kola hrát v Sušici s domácím týmem.

Radomyšl – Horažďovice 8:2

V úvodní pětiminutovce byli hosté aktivnější, měli i několik slibných gólovek, ale žádnou z nich nedotáhli ke kýžené brance. Domácí, kteří jsou již suverénním vítězem tohoto soutěžního ročníku, postupně přidávali na obrátkách a ve zbytku utkání byli jasně lepším týmem. Vyšla jim hlavně druhá třetina, ve které dali čtyři branky a vedli již 6:0. Závěrečná třetina se dohrávala již v poklidnějším tempu, hostům se podařilo vsítit dvě branky, ale to na vítězství Radomyšle nic nezměnilo.

Třetiny: 2:0, 4:0, 2:2. Branky Horažďovic: Vovčko, Tetour.

POZVÁNKA

Poslední, 20. kolo strakonického přeboru, se hraje na zimním stadionu ve Strakonicích. V sobotu 21. února je na programu od 15.30 hodin duel Czech Lease – Luby, od 17.45 hodin pak Horažďovice – Sušice. V neděli 22. února se hraje od 16.15 hodin utkání Katovice – Radomyšl. Na zimním stadionu v Sušici se hraje v neděli 22. února od 16 hodin dohrávka Sušice – Horažďovice.

Karel Šot