Tentokrát se však hlavnímu kouči druholigového celku SHC Klatovy nelíbila ani předvedená hra. „Z naší strany to byl proti Slavii opravdu špatný výkon. Byli jsme příliš ustrašení ze soupeře, měli jsme špatný pohyb, prohrávali osobní souboje a dělali jsme individuální chyby, což protivník dokázal potrestat,“ čertil se Michal Straka. „Jediný světlý moment byl náš gól z přesilovky pět proti třem. Jinak to byl opravdu špatný výkon,“ řekl klatovský trenér.

Souboj na západě Čech hodnotil také trenér pražské Slavie Miloš Říha. „Zápas měl vysoké tempo a Klatovy hrály hodně důrazně. Celkem si ale myslím, že jsme byli lepším a aktivnějším týmem. Efektivita v koncovce by ale měla být ještě kvalitnější,“ shrnul duel trenér Pražanů.

Zápas 1. kola fotbalového MOL Cupu SK Klatovy 1898 (bílí) - FC MAS Táborsko.
Sympatický výkon na postup nestačil

Hlavu vzhůru, porážka se Slavií je už minulostí. Šanci na reparát mají mladíčci v dresu Klatov už dnes, kdy se znovu svým fanouškům představí v domácí aréně. Soupeřem budou kadaňští Trhači, proti kterým se už Klatovy v přípravě utkaly. Na konci července prohrály na severu Čech 2:5.

„Zápas se Slavií jsme si natáčeli na video. Hráčům jsme ukázali, co dělali špatně, kde měli nedostatky,“ uvedl trenér Klatov. „Je potřeba, aby se z toho dokázali poučit. Doufám, že v dnešním zápase proti Kadani podáme mnohem lepší a celkově kvalitnější výkon,“ dodal odhodlaně trenér Klatovanů Michal Straka.

SHC Klatovy - HC Slavia Praha 1:5

Branky: 54. Červenka – 9. Furch, 12. Šergl, 22. Procházka, 35. Matějka, 55. Šmerha.

Střely na branku: 13:53.

Další zápasy: SHC Klatovy – SK Trhači Kadaň (16. srpna od 17 hodin), 21. srpna 17.00: SHC Klatovy – HC Škoda Plzeň, 26. srpna 17.00: SHC Klatovy – EV Landshut, 28. srpna 18.00: HC Baník Sokolov – SHC Klatovy, 31. srpna 18.00: HC Stadion Litoměřice – SHC Klatovy, 9. září 18.00: SHC Klatovy – Höchstadter Aligators HEC.