Ve Strakonicích dokázaly oslabené Luby porazit poslední Cehnici, na nečekané, ale zasloužené vítězství tam dosáhli i horažďovičtí hokejisté, kteří porazili po velké bitvě vedoucí tým tabulky Katovice. Oba zástupci Pošumaví tak pokračují ve vítězném tažení a v průběžné tabulce si hodně polepšili.

Bez bodů přijela domů jen Sušice, která nestačila na druhý tým tabulky Radomyšl, která se ale na vítězství hodně nadřela.

Cehnice – Luby 3:7

Luby nastoupily jen s devíti hráči do pole a gólmanem Krsem, a tak do zápasu šly s vědomím, že nemají co ztratit. Nakonec se jim podařilo soupeře překvapit a domácí Sokol z toho byl dost rozladěný. Heroický výkon podali především lubští obránci Hůla, Netrval a Ostrovský, kteří byli jen tři, tradičně výborný výkon podal i gólman Libor Krs.

Do vedení sice šel domácí Sokol, ale lubský Jakub Spurný brzy vyrovnal. O pár minut na to zvýšil za hosty tečovanou střelou Radek Pikhart a dokonalý obrat na 3:1 pro hosty završil přesnou střelou z pravého křídla David Janoušek. Úvod druhé třetiny opět patřil hostům, ale jeho hráči trestuhodně neproměnili vyložené šance, a tak přišel trest. Cehnice dokázala srovnat na 3:3, ale v závěru třetiny zavezl lubský obránce Netrval puk až před gólmana domácích, kde ho za jeho záda pohotově uklidil bekhendem Topinka. Těsný náskok hostů hned v úvodu závěrečné třetiny navýšil svým druhým gólem Radek Pikhart, pojistku přidal Kašpar z nájezdu dva na jednoho a gólový účet Startu podtrhl Topinka dělovkou k tyči z prostoru mezi kruhy. Domácí byli dokonale vyvedeni z míry, nedařilo se jim a zápas nezvládli.

Třetiny: 1:3, 2:1, 0:3. Branky Lub: R. Pikhart 2, Topinka 2, Spurný, Janoušek, Kašpar

Horažďovice – Katovice 3:2

Hosté vedou již delší dobu tabulku přeboru a byli jasnými favority. Hokejisté Horažďovic se ale kolo od kola zlepšují, sbírají cenné body a z posledního místa se již propracovali na 4. příčku. A ve vítězné sérii pokračovali i tentokrát.

Úvodní třetina zápasu přinesla spíše opatrný hokej, gólové šance však byly na obou stranách. Ty však bezchybně vyřešili výborní gólmani obou celků a dlouho se hrálo bez branek. Až v polovině utkání prolomili bezbrankový stav hosté z Katovic, kteří těžili z chybné rozehrávky domácích beků. Katovice využily vzápětí i přesilovku a vedly již 2:0. Horažďovičtí se naštěstí dokázali rychle oklepat a do konce druhého dějství snížili Šrámkem na 1:2. Kontaktní gól domácí nabudil, poslední třetinu začali hodně aktivně a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Tu největší pak proměnil Košatka a srovnal na 2:2. Soupeř znervózněl, z jeho nečisté hry se zrodila i přesilovka Horažďovic 4 na 3. Tu bohužel nevyužily a vzápětí nabídly stejnou přesilovou hru soupeři. Ten však s ní naložil ještě hůře. Nedokázal se prosadit a dokonce při ní ještě inkasoval. Po vypíchnutí puku se do brejku dostal Papež, jeho střelu gólman hostů vyrazil, ale puk zachytil Kašpar a pohodlně ho poslal do sítě. Horažďovice vedly 3:2 a těsnou výhru udržely.

Třetiny: 0:0, 1:2, 2:0. Branky Horažďovic: Šrámek, Košatka, Kašpar

Radomyšl – Sušice 6:4

Utkání, ve kterém byla domácí Radomyšl jasným favoritem, se hrálo zásluhou obou celků od první minuty ve vysokém tempu. Na obě vstřelené branky domácích dokázali sušičtí hráči rychle reagovat vyrovnávacími góly, a to z hokejek Holého a Fedora. Po dvaceti minutách byl stav nerozhodný 2:2. Plynulá hra se ale zřejmě nelíbila hlavnímu rozhodčímu, a tak ve druhé třetině vzal otěže do svých rukou. Velké množství vyloučených v poměru 4:7 ve druhé dvacetiminutovce umožnilo hráčům Radomyšle třemi góly Sušici odskočit. Za hosty se pak následně dokázal prosadit po samostatném úniku Šmrha, který upravoval na 3:5. Závěrečná třetina nabídla kvalitní hokej se šancemi na obou stranách. V 52. minutě se po pěkné přihrávce Šaška brankově prosadil Fedor, který svým kontaktním golem na 4:5 vykřesal Sušici naději na případný bodový zisk. V dramatické koncovce, ve které se hosté odhodlali ke hře bez brankáře, ale s šesti hráči v poli, se jim však vyrovnat nepodařilo. Naopak dvacet sekund před závěrečným klaksonem domácí skórovali do prázdné branky a vyhráli 6:4.

Třetiny: 2:2, 3:1, 1:1. Branky a nahrávky Sušice: 8. Holý (Vachoušek), 14. Fedor (Šašek), 26. Šmrha (Šašek), 52. Fedor (Šašek)

VYROVNANÉ ČELO

Čelo tabulky přeboru se hodně srovnalo. Vedoucí Katovice mají 32 body, druhá Radomyšl 31 a třetí Luby 30 bodů. Horažďovice poskočily s 23 body na 4. místo, na 5. příčku klesla Sušice s 20 body a poslední 6. místo patří Cehnici, která zatím nahrála 14 bodů.

POZVÁNKA NA PŘEBOR

Další kolo hodně napoví, protože si to mezi sebou rozdají sousedé z tabulky. Katovice budou hrát ve Strakonicích s Radomyšlí (8. února), v neděli 9. února se na zimním stadionu v Klatovech odehraje od 11.45 hodin okresní derby Start Luby – HC Horažďovice, na zimním stadionu v Sušici se pak bude hrát od 16 hodin duel TJ Sušice – Sokol Cehnice.

Karel Šot