V tabulce 2. ligy se Klatovští posunuli ze 6. na 4. místo za svého sobotního soupeře, na kterého už ztrácí pouze jeden bod. Pro Klatovy to byl v sezoně pátý domácí zápas a páté vítězství, třetí v normální hrací době.

SHC Klatovy – SKLH Žďár nad Sázavou 5:3

Domácí poslal do vedení už v 5. minutě Pacanda, hosté však hned v následující minutě srovnali. Poté přišly šance na obou stranách, ujala se až v 17. minutě střela Uhlíka, který poslal domácí opět do vedení. Útočný hokej a šance z obou stran pokračovaly i ve druhé třetině, další úspěch zaznamenal Vítek, který překonal Sochůrka a na začátku 33. minuty stav utkání opět srovnal.

Domácí odpověděli další brankou Uhlíka o čtyři minuty později a vedení vydrželo domácím až do 46. minuty, kdy do třetice srovnal opět Vítek. Po vyrovnávací brance se hosté tlačili do domácí třetiny a ještě několikrát zahrozili, Sochůrek však svůj tým podržel. Pak přišla 57. minuta a Marek Rubner, který v ní během 51 sekund poslal puk dvakrát za záda žďárského brankáře Slámy. Hosté se ještě pokusili o zvrat v téměř dvouminutové závěrečné power play vylepšené chybou klatovské lavičky a dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě, Sochůrka už se jim však překonat nepodařilo.

„Byl to kvalitní zápas. Žďár má velmi zkušené mužstvo, silné a velké hráče, takže pro náš mladý manšaft to byla výborná zkušenost. Kluci jako vždy ukázali charakter, blokovali střely, aby neprocházely na bránu. Ke konci se prosadila druhá lajna, junioři, kteří si po celý zápas vytvářeli šance, hráli dobře přesilovku a ke konci zápas rozhodli. Pro ně to byl úplně jiný hokej než v juniorce, silovější, jsem rád, že to zvládli a velmi nám pomohli,“ chválil své svěřence trenér Klatov Pavel Vostřák.

Třetiny: 2:1, 1:1, 2:1. Branky a nahrávky: 5. Pacanda (Walter, Roubal), 17. Uhlík (Pacanda, Walter), 37. Uhlík (Roubal), 57. Rubner (Pour, Vavřička), 57. Rubner (Pour, Kaňák) – 6. Štěpánek (Vítek), 33. Vítek (Štěpánek), 46. Vítek (Kunstmüller, Štěpánek). Rozhodčí: Malota – Rubáš, Sedláček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. Diváci: 200.

Sestava Klatov: Sochůrek (Plánička) - Walter, Kaňák, Houfek, Kubík, Sysel, Leština – Uhlík, Roubal, Pacanda, Rubner, Vavřička, Pour, Eret, Vlček, Kokoška, Vondrák, Piovarči, Kosnar.