SHC Klatovy - EHC Lausitzer Füchse 4:5

Domácí do zápasu vstoupili s až příliš velkým respektem, což se jim nevyplatilo, když první třetinu prohráli 0:2. Další branku přidali hosté v úvodu druhé třetiny, domácí dokázali snížit na rozdíl dvou branek až ve 32. minutě po samostatné akci Uhlíka.

Tříbrankové vedení si hosté vzali zpět pouhých 32 sekund po úvodním vhazování třetí třetiny a když na začátku 54. minuty zvýšili už na 1:5, vypadalo to pro domácí hodně špatně. Jenže Klatovští ještě v té samé minutě dokázali zásluhou Michela snížit na 2:5 a když v poslední půlminutě zápasu dokázal Vracovský nejdříve v power play a o 21 sekund později za hry 5 na 5 snížit na konečných 4:5 ukázali i přes prohru, že se ani za nepříznivého stavu nevzdávají.

„Měli jsme velmi kvalitního soupeře. Do zápasu jsme vstoupili s obrovským respektem a asi podvědomě jsme byli oslabeni. Každopádně musím klukům poděkovat. Od poloviny zápasu se o výsledek začali rvát a to když v sobě najdou, když bude na nich vidět ta chuť vyhrát, to je to nejdůležitější. Kluci ukázali charakter, za nepříznivého stavu to „nezabalili“ a rvali se až do konce,“ pochválil zlepšený výkon svých svěřenců ve druhé půli zápasu klatovský trenér Pavel Vostřák.

Třetiny: 0:2, 1:1, 3:2. Branky a nahrávky: 32. Uhlík, 54. Michel (Vavřička), 60. Vracovský (Uhlík, Slavík), 60. Vracovský (Kaňák, Michel) – 17. Hessler (Adam), 19. Bodo (Jahnke), 23. Schmidt (Boiarchinov, Eriksson), 41. Owens (Bodo), 54. Tegkaev (Kania).

Sestava SHC Klatovy: Sochůrek (Rückl) – Slavík, Kubík, Krystl, Kaňák, Houfek – Uhlík, Kokoška, Topinka, Vracovský, Vavřička, Michel, Vlček, Kučera, Váchal, Piovarči, Kosnar, Vondrák.

Sestava EHC Lausitzer Füchse: Kessler (Zoschke) – Geisler, Adam, Hoffman, Kania, Bär, Nagéle, Mund, Owens – Boiarchinov, Jahnke, Neuert, Stöber, Hessler, Tegkaev, Penc, Erikssson, Schmidt, Bodo, Götz, Warlting, Kuschel.