Lubští hokejisté si tak dalším dvoubodovým ziskem pojistili 3. místo v tabulce. Nedělní derby Sušice – Horažďovice se nakonec v Sušici nehrálo. Horažďovičtí mají velkou marodku, omluvili se a k zápasu nedorazili.

Strakonický přebor zatím suverénně vede Radomyšl s 26 body, zatím nejúspěšnější zástupce Klatovska Start Luby je se 14 body na 3. místě, na druhé Katovice ztrácí jen tři body. Sušice a Horažďovice tabulku uzavírají. Sušice je s 10 body a skóre 44:53 na 5. místě, HC Horažďovice má bodů 8 a skóre 48:67 a je na poslední, 6. příčce tabulky.

Luby – Czech Lease 7:2

Od začátku zápasu se hrál v Klatovech svižný a bojovný hokej. Lubským hráčům vyšla parádně první třetina, která prakticky rozhodla o zisku bodů. Soupeř nehrál špatně, ve druhé třetině byl dokonce lepší, ale domácí Start podržel svým zákroky brankář Krs, který výrazným způsobem pomohl svému týmu k dalšímu vítězství.

Již v 5. minutě otevřel skóre Kamil Pikhart, kterému přihrával Spurný. Pak měli několik šancí hosté, ale na gólmana Krse nevyzráli. Na 2:0 zvyšoval po Hájkově přihrávce z otočky Topinka a o necelé dvě minuty později se trefil i Malát, kterému nahrával Kamil Pikhart. Vzápětí si posledně jmenovaná dvojice role vyměnila, Pikhart tvrdou střelou uzavíral účet první třetiny na 4:0. Pak Luby polevily a soupeř měl řadu příležitostí ke skórování, včetně trestného střílení, ale gólman Krs čaroval. Inkasoval jen z hole Srba, který snižoval na 1:4. Domácí Jakub Spurný ale ve 35. minutě vrátil Lubům čtyřbrankové vedení, když ujel po pravém křídle a střelou k levé tyči propálil hostujícího gólmana Hálu. Hosté se snažili i v závěrečné třetině o zvrat. Hned v úvodu se jim podařilo snížit na 2:5 Boškem, ale to bylo vše, co jim lubský Start dovolil. Naopak ve 48. minutě se během jednoho střídání do listiny střelců zapsali Rajšl a Kašpar, kteří zvyšovali na konečných 7:2.

Třetiny: 4:0, 1:1, 2:1. Branky: K. Pikhart 2, Malát, Spurný, Topinka, Rajšl, Kašpar – Srb, M. Boška. Rozhodčí: O. Pressl – Nejdl, Kosnar. Vyloučení: 5:4.

Sušice – Horažďovice nehráno. Hosté se kvůli velké marodce nedostavili k utkání.

Karel Šot