SHC KLATOVY – HC DAVID SERVIS 4:2
Domácí nastoupili v kombinované sestavě, neboť někteří hráči, kteří v minulých zápasech patřili k oporám týmu, hráli ve stejný den přípravné utkání v dresu HC Škoda Plzeň proti Motoru České Budějovice. Překvapení čekalo na domácí fanoušky v brankovišti, kam se postavil klatovský odchovanec Ondřej Kuchař, který naposledy působil v HC Energie Karlovy Vary a v minulé sezoně se v Klatovech představil v dresu Sokolova.

„Vypadá to, že Jonáš Štekr odejde chytat do Písku, a momentálně tak řešíme druhého gólmana, který by doplnil Lukáše Sochůrka. Jednou z variant je i Ondra Kuchař. Dnes zachytal výborně, ale uvidíme, jak to dopadne,“ vysvětlil trenér Klatov Pavel Vostřák.

A Kuchař se v brance rozhodně nenudil. Zápas plný chyb nabídl spoustu šancí na obou stranách včetně několika samostatných nájezdů. Jen v první třetině se klatovský brankář dostal do přímého souboje s útočícím hráčem třikrát, všechny sitace ale vyřešil. V úvodu utkání byli hosté živější, do vedení šli ale v 9. minutě domácí, když brankář Spáčil neviděl Slavíkovo nahození od modré. Velkou šanci na zvýšení měl v 17. minutě po přečíslení Jonák, ale nedal a následně na druhé straně zazvonila za Kuchařem horní tyčka.

Hokejisté SHC Klatovy (červené dresy) porazili doma v přípravě HC David Servis 4:2.Zdroj: Deník / Kanta Tomáš

Ve druhé třetině se Klatovy dostaly do dvoubrankového náskoku. Střelu Marcela tečoval ve 26. minutě mimo dosah Spáčilovy vyrážečky David Michel. V polovině zápasu vystřídali hosté gólmany a zachytat si šel Hembera. Ve 34. minutě opět platilo pravidlo nedáš dostaneš. Michel hostujícího gólmana nepřekonal a z následného protiútoku snížil Stodolovský. V závěru třetiny měli hosté 20 sekund výhodu přesilovky pět na tři, ale branku nedali.

David Servis vstoupil aktivně i do závěrečné části a ve 44. minutě vyrovnal Bendou, který tečoval střelu od modré. Klatovy o své výhře rozhodly dvěma góly v rozmezí půl minuty. Ve 48. minutě zachytil Vlček rozehrávku hostů a prostřelil Hemberu a poté zakončil přečíslení dvou na jednoho Kučera. Hosté se ještě snažili odpovědět, ale na Kuchaře si už nepřišli. Ten svůj výborný výkon korunoval v poslední minutě, kdy lapačkou zachytil puk z hole Škody mířící do prázdné brány.

„Dnes dostali šanci kluci, kteří s námi tady trénují od začátku sezony a bylo znát, že pro některé to byl jeden z prvních zápasů mezi dospělými. Mrzí mě, že jsme soupeři dovolili spoustu šancí. Obranu jsme měli víceméně stejnou, jakou budeme mít v sezoně, ale bylo vidět, že máme na čem pracovat,“ doplnil k utkání Vostřák.

Třetiny: 1:0, 1:1, 2:1. Branky a nahrávky: 9. Slavík (Kosnar V.), 26. Michel (Marcel), 48. Vlček, 49. Kučera (Piovarči) – 34. Stodolovský (Babka, Šulčík R.), 44. Benda (Radoš, Babka). Rozhodčí: Hucl – Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 4:4, navíc Stodolovský 10 min OT. Využití: 0:0.
Sestava Klatov: Kuchař (Rückl) – Marcel, Houfek, Leština, Kubík, Slavík, Krystl – Topinka, Michel D., Jonák, Vlček, Váchal, Vondrák, Kučera, Piovarči, Kosnar V., Němec.

Další přípravný zápas sehrají klatovští hokejisté ve čtvrtek 10. srpna, kdy od 18 hodin hostí doma HC Baník Sokolov.