Všem týmům z Pošumaví přejeme, ať se se svými diváky rozloučí doma ve zbývajících dvou kolech výhrou. Výjimku tvoří utkání Chanovice – Hrádek v 1. B třídě, Horažďovice – Pačejov v 1. A třídě a za týden pak zápas krajského přeboru v Nýrsku. Jelikož jde v těchto duelech o derby týmů z Pošumaví, tak ať v nich platí „padni, komu padni", ale hlavně ať vyhraje fotbal.

Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají ve 14.00 hodin.

SOBOTA 12. LISTOPADU

DIVIZE, SKUPINA A

Malše Roudné – Sušice

Po Klatovech, které v Roudném neuspěly v 7. kole, čeká poslední cesta za soupeřem na podzim na jih Čech Sušici. Domácí na svém hřišti pravidelně vyhrávají, i když prohra v 11. kole s Českým Krumlovem byla hodně překvapivá. V tabulce poslední hosté nemají na domácí dobré vzpomínky, neboť s nimi na jejich hřišti v březnu minulého roku prohráli vysoko 2:7 a podle dosavadních výsledků ani tentokrát jejich naděje na úspěch nejsou velké. Rozhodčí: Hurych.

Klatovy – Dobříš

Zatímco Sušici čeká podzimní loučení se svými diváky za týden, v Klatovech půjdou na podzim na divizi naposled už tento víkend na duel s nováčkem ze středních Čech. Ten si v tabulce hodně polepšil sérií čtyř výher v řadě mezi šestým a devátým kolem a do zápasu v Klatovech půjde s náskokem čtyř bodů na domácí, kterým se v tomto ročníku příliš nedaří a jsou až na 12. místě. Neuspokojivé výsledky vedly vedení Klatov k odvolání trenéra Lepešky a o tři body s Dobříší tak budou klatovští hráči bojovat už pod vedením trenéra Karla Krejčího. Rozhodčí: Matyš.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Rapid Plzeň – Nýrsko

Domácí mají poslední kolo s domažlickou rezervou předehrané, a tak pro ně tento zápas znamená loučení s fotbalovým rokem 2016. Zatímco na jaře zářili a skončili v tabulce s 51 body na 5. místě, podzim je pro Rapid velkým trápením. V současné době se krčí se stejným počtem bodů, jako má Nýrsko, na 12. místě tabulky. Z tohoto pohledu půjde o souboj o šest bodů. Rozhodčí: Kříž.

Luby – Chotíkov

Konfrontace celků, které si na podzim drží vysoký standard. Chotíkov ztrácí na čtvrté Luby pouhý bod. Pokud tedy domácí vyhrají, zůstanou v tabulce po podzimu bez pohledu na výsledek posledního kola, ve kterém hrají derby v Nýrsku, před týmem hostů. Z dosavadních čtyř domácích vzájemných zápasů ale mají Luby bilanci dvě remízy a dvě prohry. Povzbuzením by pro ně ale mohlo být jarní vítězství v Chotíkově 3:2. Rozhodčí: Burda.

1. A TŘÍDA

Tlučná – Mochtín

Domácí nováček ještě v soutěži nezískal ani bod, a pokud Mochtín dokáže zopakovat výkony z vítězných vzájemných zápasů v letní baráži, měl by povinné body získat a posílit si tak svoji pozici v bodově vyrovnané druhé polovině tabulky, ve které dělí osmou Kdyni od předposledního Pačejova čtyři body. Rozhodčí: Duda.

1. B TŘÍDA, SKUPINA B

Chanovice – Hrádek

I přes debakl Chanovic na hřišti v Plzni Černicích bude toto derby pro oba týmy důležité z hlediska udržení postavení dávajícího naději bojovat o postup. Chanovice jdou do zápasu z pozice doma neporaženého týmu, který k remíze se současným lídrem tabulky Starým Plzencem přidal pět výher, z toho čtyřikrát doma uhájil čisté konto. Doma inkasoval pouze dvě branky, což dělá průměr 0,3 gólu na zápas. Hrádek venku třikrát prohrál a třikrát vyhrál, naposledy vysoko 6:2 v derby v Měčíně. Rozhodčí: Ruda.

Měčín – Chotěšov

Měčín v minulém kole ukončil remízou ve Štěnovicích sérii šesti zápasů, ve kterých nezískal ani bod. Hosté po šestizápasové bodové šňůře poslední dva zápasy prohráli, takže by Měčínští před svými diváky mohli takto „načatého" soupeře porazit. Pokud se jim to nepovede, tak hazardují s tím, že by mohli přezimovat v roli černého Petra na posledním místě soutěže. Rozhodčí: Kostelník.

Žákava – Dlouhá Ves

Dlouhá Ves ze šesti zápasů odehraných v Žákavě první čtyři prohrála, ale poslední dva duely již byly pro ni úspěšné, když po výhře v minulém roce letos na jaře s domácími remizovala. Zopakovat bodový zisk i nyní, kdy domácí třikrát za sebou vyprovodili doma soupeře s třemi a více góly domů bez bodů, bude ale hodně těžké. Rozhodčí: Oliverius.

Štěnovice – Klatovy B

Klatovská rezerva má na svém učtu z 20 získaných bodů pouze pět, které uhrála venku. To je sice na nováčka velmi dobrá bilance, ale pokud jde o rezervu divizního celku, která se prezentuje pohledným a kombinačním fotbalem, pak by těch bodů získaných venku mělo být víc. Možná, že tomu tak bude už po tomto duelu na hřišti posledního týmu tabulky. Rozhodčí: Špiral.

NEDĚLE 13. LISTOPADU

KRAJSKÝ PŘEBOR

Rokycany B – Svéradice

Domácí jsou v tabulce s pěti body poslední, Svéradice mají o deset bodů více, ale dalšími body by jistě nepohrdly. Vzájemná bilance zápasů je vyrovnaná, ve čtyřech zápasech vyhrály vždy domácí týmy. Tato bilance a povinnost domácích udělat něco pro záchranu hovoří v neprospěch Svéradic. Těm se navíc na podzim venku vůbec nedaří, ještě tam nezískaly ani bod. Rozhodčí: Černý.

1. A TŘÍDA

Horažďovice – Pačejov

Teoreticky má derby favorita v domácím celku, který má na sedmém místě před Pačejovem náskok osmi bodů. Oba kluby se dobře znají, stejně jako trenéři mají soupeře přečteného a pro hráče je to něco víc než jen prestižní zápas. V tabulce předposlední hosté jsou pod tlakem, ale také povzbuzeni vysokým domácím vítězstvím v minulém kole. Ale ani domácí nemohou být se svým umístěním spokojeni, proto oba týmy potřebují ke spokojenosti plný bodový zisk. Rozhodčí: Kulhánek.

Mýto – Žichovice

Domácí se spolu se Žihlí perou o post lídra tabulky a stejně jako Žihle jsou doma stoprocentně bodově úspěšní. Mýto má doma brankový průměr 4:1, a tak Žichovice nečeká v zápase lehký úkol. Nicméně Žichovice již prokázaly, že venku umí zabodovat, a dokonce naposledy z Mýta před dvěma roky po výhře 1:0 přivezly tři body. Rozhodčí: Plzák.

1. B TŘÍDA, SKUPINA B

Strážov – Plzeň Černice

Domácí čeká v posledním domácím soutěžním zápase na podzim asi nejtěžší možný soupeř. Hosté po sestupu potvrzují svými výsledky i průběžným druhým místem, že to myslí s návratem do 1. A třídy vážně. Jejich poslední sérii čtyř vítězství se skóre 19:2 včetně vysoké výhry doma nad Chanovicemi je nutno brát s velkým respektem. Domácí sice potřebují body, ale v tomto duelu jsou v pozici, že nemají co ztratit.

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ

SOBOTA 12. LISTOPADU

Krajský přebor dorostu (10.00 starší, 12.15 mladší): Sušice – Domažlice, SŠ Plzeň – Klatovy.

Krajský přebor žáků (10.00 starší, 11.45 mladší): Klatovy – Luby (hř. pod Hůrkou), Nýrsko – Rokycany (hř. Janovice).

Krajská soutěž žáků (11.30): Dobřany – Švihov (hř. Dnešice).

NEDĚLE 13. LISTOPADU

Krajský přebor žáků (10.00 starší, 11.45 mladší): H. Týn – Sušice, Horažďovice – Vejprnice.

Miroslav Sedlmaier