Přitom Viktoria vstoupila do zápasu dobře, hrála aktivně a skoro půl hodiny byla lepším týmem.

„Začátek nám vyšel, měli jsme dvě tři situace, ze kterých jsme mohli dát branku. Pak se ale soupeř trefil z přímého kopu z pětadvaceti metrů, což podle mne ovlivnilo další průběh zápasu,“ komentoval trenér Vrba první poločas odvetného duelu s Bukureští.

Západočeši, kterým oproti prvnímu zápasu v Rumunsku chyběl zkušený obránce Limberský, se po obrátce dál prali o postup do play-off Ligy mistrů a dočkali se i vyrovnání po gólu Krmenčíka.

„Byli jsme v této fázi zápasu lepším mužstvem a po zásluze jsme vyrovnali,“ uvedl kouč Plzně.

Pak ale přišel pro domácí mužstvo i zaplněnou Doosan Arenu šok. Viktoria během osmi minut třikrát inkasovala a bylo rozhodnuto. „Stalo se něco, co nechápu. Dostali jsme dvě rychlé branky a pak ještě třetí. Soupeř si to už pohlídal, my jsme na to nedokázali vůbec reagovat,“ přiznal trenér Viktorie.

Jeho mužstvo po vyrovnání skóre selhalo v defenzivě. „Měli jsme být v daných situacích důraznější, očekával bych větší jistotou v rozehrávce. Pravda je, že když v pohárových zápasech uděláte chyby proti soupeři, který má svou kvalitu, on vás za ně potrestá a vy už pak nejste schopni výsledek zkorigovat,“ prohlásil Vrba.

Hráči Viktorie obdrželi v zápase od španělského rozhodčího osm žlutých a jednu červenou kartu. „Červená karta pro Krmenčíka byla správně nařízená. Upozorňovali jsme hráče, aby se nenechali vyprovokovat, bohužel se to stalo. Některé žluté karty byly přísné, ale to je asi trend, který mají rozhodčí daný od UEFA. Ale já nechci sudí hodnotit, jestli žlutých karet mělo být více či méně,“ řekl trenér Plzně.

Viktoria se musela v důležitém zápase obejít bez několika zraněných opor, Hubníka, Limberského, Kozáčika či Pilaře. „To jsou hráči, kteří mohou jedenáctku nějakým způsobem změnit a my budeme čekat na jejich uzdravení. Myslím si, že v dané chvíli jsme postavili to nejsilnější mužstvo z hráčů, které jsme měli k dispozici. Ukázalo se ale, že to nestačilo,“ poznamenal kouč, který nejvíce litoval absence Limberského, jenž podal v prvním utkání v Bukurešti výborný výkon.

„Když porovnáte naši defenzivu z Bukurešti s odvetou v Plzni, tak v tom byl markantní rozdíl. David patří k hráčům, kteří jsou v defenzivě velice silní a pro mužstvo hodně znamenají,“ připomněl Vrba.

Kouče Viktorie vyřazení s Bukureští mrzí o to více, že mužstvo pod jeho vedením vstoupilo do sezony výborně – uhrálo slibnou remízu v Bukurešti a doma smetlo v lize Duklu.

„S kolegy jsme si řekli, že jsme vlastně nejdříve udělali tři kroky vpřed a pak s Bukureští čtyři kroky vzad. Ze začátku to vypadlo to, že na tom budeme dobře, ale odveta s Bukureští nás posadila znovu na zadek. Budeme teď muset hodně věcí změnit, abychom se dostali do stavu, v kterém jsme byli po Dukle,“ zdůraznil Pavel Vrba.